Jordnötsbananglass

Denna glass är perfekt för den som gillar smaken av både sött och salt. Det är något speciellt med kombinationen banan och jordnöt, de fungerar förvånansvärt bra ihop.  Doppa glasspinnarna i smält choklad för lite extra lyx och Snickerskänsla!

• Läs hela receptet här

Passionfrukt- och mangoglass

En frisk och smakrik glass som ger en tropisk känsla. Cashewsmöret är en valfri ingrediens men bidrar med näring och ger en djupare smak.

• Läs hela receptet här

Tips! Så lyckas du med glassen

Skaffa bra glassformar. Gärna i silikon så att glassen inte fastnar i formen.

Använd mogen frukt. Det gör glassen mer krämig och smakrik samt mindre isig. Du kan med fördel frysa in övermogna bananer och spara till kommande glassar.

Undvik luftbubblor. När man mixar glassmet är det lätt att det bildas luftbubblor. Minska luftbubblorna genom att slå mixern/

blendern, skålen eller glassformen mot köksbänken försiktigt några gånger, eller rör om med en sked i formen.

Täck glassen i frysen. Har du en öppen glassform eller gör glass i en bytta eller låda, se till att täcka glassen i frysen.

Rör om i glassen. Gör du kulglass i en bytta är det väldigt bra att röra om minst en gång efter 30–60 minuter i frysen, då minskar du risken för att iskristaller ska bildas.

Låt tina innan servering. Om du ger en väldigt hård och kall glass till en bebis eller ett litet barn är risken att hen ratar den direkt. Låt därför glassen tina något så att den hinner bli lite krämig och lättare att äta.

Skaffa en bra mixer. En bra mixer eller matberedare är A och O i glassmakeriet. Det ger slät glassmet som blir krämig och god. Vissa recept ger också en ganska tjock glassmet som kräver kraft för att mixas.

Yoghurtglass med smak av bär

Här är en riktigt fräsch glass med sötsyrlig smak. Superenkel att göra och ett roligt sätt att använda yoghurt under sommaren.

• Läs hela receptet här

Tropisk ananasglass

Här har vi sommarens glass! Med en härlig smak av ananas och kokos som gifter sig väldigt väl. Vill man inte använda banan så kan man byta ut den mot färsk eller fryst mango.

• Läs hela receptet här

Frukostglass

Har ditt barn svårt att få i sig frukost? Då kanske en frukostglass kan vara något att testa. Det här är egentligen en ganska klassisk frukost med bär, yoghurt och granola – fast i glassformat.

• Läs hela receptet här

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share.
Exit mobile version