Sagström var hela fem slag under par efter sina första nio hål (började på hål 10) efter en eagle och tre birdies. På banans hål 3 blev det visserligen en bogey, men via tre raka birdies på hål 5–7 kom svenskan in på sju slag under par totalt.

Hon verkade trivas på greenerna på Upper Montclair Country Club i Clifton, New Jersey.

– Normalt sett är jag bra på puttning. Av någon anledning har jag puttat bra alla år som vi spelat här, säger Sagström efter sin runda.

För två år sedan slutade Sagström delad trea i samma tävling efter att då ha inlett med 63 slag den första rundan. Nu blev det 65 slag för 31-åringen, som i slutet av april blev delad åtta på LPGA-tourtävlingen i Los Angeles.

Svenskan har vunnit en gång på USA-touren. Den segern kom i januari 2020.

– Jag har antagligen de flesta av mina år bakom mig redan och jag tror att det skapar lite av en frihetskänsla. Det blir lite mindre stress. Bara att gå ut och njuta och veta att jag har ett bra nätverk av människor omkring mig, fortsätter hon.

Maja Stark slutade ensam tvåa senast i Los Angeles, men inledde tävlingen i New Jersey med att gå tre slag över par. Samma resultat blev det för Anna Nordqvist. Linnea Ström ligger på –1 medan Linn Grant är +1.

Pernilla Lindberg och Dani Holmqvist är övriga svenskor i startfältet.

Världsettan Nelly Korda jagar sin sjätte raka seger på LPGA-touren och är –3 efter första dagens spel.

Tävlingen pågår.

Share.
Exit mobile version