Tagliata på flankstek

En italiensk klassiker med skivat saftigt kött, pinjenötter och hyvlad parmesan på en rucolabädd. Yum! Kan det bli enklare – eller godare?

• Läs hela receptet här

Pastasallad med oliver, tomat och chèvre

Att välja skruvformade pastasorter eller pasta avsedd att fyllas med något gott innehåll är bra till pastasallader med pesto eller andra kryddiga vinägretter. Då söker sig det goda in i pastans skrymslen.

• Läs hela receptet här

Kidneybönsallad med fetaost

En färgstark hälsobomb med massor av nyttigheter – såsom proteiner, fibrer och vitaminer. En sallad som passar lika bra som en separat måltid som till buffébordet.

• Läs hela receptet här

Asiatisk glasnudelsallad

Färska örter, ingefära, chili och sesamfrön gör den här nudelsalladen till en storfavorit. Sesamfrön ger mer smak då de har rostats. Rost sesamfröna väldigt snabbt i torr stekpanna – då får de mer smak.

• Läs hela receptet här

Vietnamesisk sallad

Det här är en supergod sallad med mycket örter – perfekt att göra till många! Både dressingen och salladen kan du göra i förväg, lägg på örter och nötter precis innan det är dags att äta.

• Läs hela receptet här

Tips! Så blir din sallad extra god

* Blötlägg salladsbladen i riktigt kallt vatten en stund innan

du ska montera din sallad, då blir den krispig.

* Använd en salladsslunga för att få bort vattnet. Dressingen

fastnar lättare om salladen är torr.

* Smaksätt med en riktigt god olivolja och några färska örter.

Och svartpeppar från kvarn!

* Blanda dressingen med salladen precis innan den ska ätas.

Späda salladsblad kroknar snabbt av dressing.

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share.
Exit mobile version