Ingredienser.Sausage rolls med salsiccia och äpple

8 rullar

1 schalottenlök, fint hackad
1 äpple, gärna Granny Smith, skalat och grovt rivet
400 g färsk salsicciafärs
1 rulle färsk smördeg (250 g)
1 ägg, uppvispat
1 tsk sesamfrön

Till servering:
stark engelsk senap, till exempel Colman’s

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Blanda lök och äpple med salsicciafärs. Om du inte hittar färs går det bra att köpa färska salsicciakorvar, snitta och pressa ur färsen ur korvskinnet.

3. Rulla ut smördegen och dela den på längden. Fördela färsen som en sträng i mitten av vardera smördegsremsa. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Rulla ihop smördegen och tryck till kanterna. Dela vardera rulle i 4 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med den förseglade kanten nedåt. Pensla alla bitar med mer ägg och strö över sesamfrön.

4. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter, eller tills rullarna är frasiga och gyllene. Servera varma, ljumna eller kalla tillsammans med senap.

Läs mer: I den handskrivna receptsamlingen bevarar Sofia Wood mat och minnen – fyra recept

Share.
Exit mobile version