Det var feststämning i Linköping där det var lapp på luckan, 8 150 åskådare.

Hemmasupportrarna, som bjöd på ett stort tifo, var uppumpade sedan laget gjort sin bästa säsong på sju år förra säsongen med en sjätteplats och kvartsfinalplats.

Brynäs hade ett stort följe av supportrar med sig som hade stora förväntningar efter segertåget i hockeyallsvenskan förra säsongen och alla hemvändare som anslutit under sommaren.

Bortafansen fick jubla först.

Efter tolv år i NHL var Jakob Silfverberg tillbaka och han slog till direkt.

SM-guldhjälten från 2012 sköt 1–0 i numerärt överläge efter 11.44.

– Skönt att se den gå in, otrolig lättnad att få bort nollan direkt, säger han till TV4 Play.

Brynäsfansen drog i gång ramsan ”Oh, Ah, Silfverberg” som rullade gång på gång för tolv år sedan.

Men sedan tog hemmalaget över – inte minst genom vasse forwardsförvärvet Robin Kovács, tillbaka i SHL från Schweiz, vars skott styrdes in av Patrick Russell till 1–1. Kvitteringen kom bara 72 sekunder efter Brynäsmålet.

I andra perioden drog Linköping ifrån.

Kovács satte 2–1 på straff innan Oscar Fantenberg ökade på till 3–1. Allt inom loppet av 2.05.

– Det är absolut skönt att som poänggörare göra poäng direkt. Vi steppar upp i andra perioden, säger Kovács till TV4 Play.

Brynäs är skadedrabbat på backsidan, bland annat saknas stjärnan Christian Djoos, vilket märktes.

– Vi strular till det för mycket i egen zon, vi behöver spela rakare och enklare där, säger senaste hemvändaren, backen Victor Söderström.

Men Gävlelaget tog sig in i matchen. Med knappt nio minuter reducerade förra säsongens målkung Jack Kopacka till 2–3.

Kopacka hade sedan en ramträff i slutsekunderna, men Brynäs fick lämna återkomsten i Linköping utan poäng.