I september förra året kröntes den amerikanska delstaten Utahs representant Noelia Voigt till ”Miss USA”. Några månader senare tävlade hon i ”Miss Universum” i El Salvador och placerade sig på 20:e plats, skriver New York Times.

I måndags meddelade Voigt plötsligt att hon avsäger sig titeln med hänvisning till psykisk ohälsa. Hon sade att det var ett tufft beslut.

”Jag förstår att det här kan komma som en stor chock för många. Kompromissa aldrig med ditt fysiska och psykiska välbefinnande. Vår hälsa är vår rikedom. En miljon tack till er alla för ert konstanta och orubbliga stöd. Dags att skriva nästa kapitel. Jag hoppas att ni stannar kvar för att se vad som händer härnäst”, skrev hon på Instagram.

”Miss Universum”-organisationen, som arrangerar tävlingen, uppger att man respekterar beslutet.

”Våra titelinnehavares välbefinnande är högsta prioritet, och vi förstår hennes behov av att prioritera sig själv vid den här tidpunkten”, skriver organisationen på Instagram.

Tävlingen letar nu efter en efterträdare som kan ta över Voigts uppgifter och skriver att man snart kommer att meddela vem som kröns till ny ”Miss USA”.

Bara några dagar efter Voigts avhopp meddelade ”Miss Teen USA” att även hon hoppar av sitt uppdrag. UmaSofia Srivastava skriver på Instagram att hennes ”personliga värderingar inte längre är helt i linje” med tävlingsorganisationen, skriver BBC.

”Miss Teen USA” är en skönhetstävling för flickor mellan 14 och 19 år, som arrangeras av ”Miss Universum”-organisationen.

Strax före avhoppen hade ”Miss USA:s” sociala mediechef, Claudia Michelle, tillkännagivit att hon slutat sitt jobb med hänvisning till en toxisk arbetsplats där det förekommer mobbning. Hon sade att titelinnehavare ”bör höras och inte tystas”.

– Jag har haft förmånen att få arbeta nära Noelia och tyvärr sett en försämring av hennes mentala hälsa sedan vi träffades första gången, säger Claudia Michelle.

”Miss Universum”-organisationen säger till USA Today att Claudia Michelles anklagelser är falska och att man strävar efter att skapa en ”säker, inkluderande och stöttande miljö”.

Det här är inte första gången ”Miss USA”-tävlingen är i blåsväder. Deltagare har tidigare anklagat organisationen för att rigga tävlingen, vilket förnekats.

2021 lämnade tävlingens vice vd, Max Sebrechts, sin post efter att flera deltagare hävdat att han utsatt dem för sexuella trakasserier.

Läs mer:

Miss Universum-titeln gick till fel person

Miss Universum vikthånades av Donald Trump

Share.
Exit mobile version