Tahinidressad avokado och vildgurka på rågtoast
Avokado på rostat rågbröd är en klassiker! Hårt karamelliserat och krispigt bröd på utsidan som fortfarande är mjukt i mitten är magiskt. Här kombineras det med krämig tahinisås och kryddblandningen za’atar.
• Läs hela receptet här
Orecchiette med karljohanssvamp och äggula
Kungen av svampar möter drottningen av pasta! Men självklart går det att använda annan pasta och någon annan vildsvamp. Toppa med vitlöksolja precis före servering.
• Läs hela receptet här
Lammkotletter med harissa och ras el hanout
Stekgraden behöver inte vara perfekt här. De riktigt tunna kotletterna blir genomstekta och de lite tjockare blir rosastekta. Det gör inget alls, tunna lammkotletter som är hastigt stekta på hög värme och serverade direkt är det absolut godaste sättet att tillaga lamm. Ras el hanout och harissa sätter smak.
• Läs hela receptet här




