Stefan Holm tog ett jobb som vikarie på en skola i Karlstad. Under tisdagsförmiddagen ledde han sina två första lektioner som han beskriver som stökiga.

På eftermiddagen hade han ytterligare två lektioner, den första var relativt lugn. Men i den andra blev det bråkigt, vilket resulterade i att Holm polisanmäldes, något som Nya Wermlands-Tidningen var först med att berätta.

Det hela ska ha grundat sig i ett bråk om en fåtölj i klassrummet. Holm beskriver att flera elever ville sitta i fåtöljen i olika omgångar. När ytterligare en kille sprang och satt sig i fåtöljen rann det över för OS-guldmedaljören.

Han tog tag i eleven och släpade honom framåt i klassrummet.

– Jag förklarade att han inte fick sitta där. Han gjorde ingenting och då var det som att det rann över, då tog jag tag i honom och släpade eller drog honom tvärs över klassrummet och satte honom längst fram.

Därefter ska eleven försökt springa ut från klassrummet men då ska Holm tagit tag i eleven igen och dragit honom tillbaka till hans plats.

Kände du direkt efter händelsen att det blev fel?

– Ja, det gjorde jag ju. Jag vet att jag inte får göra så. Men i stridens hetta så rann tyvärr sinnet över.

Holm och eleven träffades efteråt på rektorns kontor. Där menar han att känslorna lugnade ned sig.

– Jag gjorde fel men vi redde ut situationen på plats. Sedan har jag full förståelse för att skolan måste vidta åtgärder.

– Jag hoppas verkligen att han är okej och att det inte är några ”hard feelings” så.

Skolan polisanmälde händelsen under fredagsförmiddagen.

– Eleven verkar må bra och hade inga synliga skador, säger rektorn till NWT.

Holm säger också att han bett om ursäkt till eleven och att han inte passar som lärare.

– Jag tyckte att jag hade någon form av erfarenhet eftersom jag har tränat friidrottare i många år. Men högstadiet är otroligt tufft, och jag är inte rätt person eftersom jag blev så provocerad redan första dagen.

Share.
Exit mobile version