Det var på onsdagen som flera maskerade män angrep ett evenemang ordnat av Vänsterpartiet och Miljöpartiets lokala avdelningar. Såväl stiftelsen Expo som vänsteraktivisten och skribenten Mathias Wåg deltog i mötet.

Ingen har ännu gripits för stormningen. Polisen rubricerar händelsen som misshandel, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, framkallande av fara för annan och störande av allmän förrättning.

Efteråt har Vänsterpartiets ledaren Nooshi Dadgostar krävt statsminister Ulf Kristersson på svar om vad regeringen ska göra för att inget liknande inträffar under den pågående EU-valrörelsen.

– Samhällsklimatet vi har i dag är alldeles för polariserat både från politiker och medier, det borde ifrågasättas mer. Att delta här är ett sätt för mig att visa att det inte är ok, säger Marie Louise Strömquist.

Kristersson meddelade på torsdagen att regeringen bjuder in samtliga partiledare för arbetet mot attacker, trakasserier och sabotage mot politiska möten.

Manifestationen inleds klockan 12. Bland talarna finns partiledarna Nooshi Dadgostar (V) och Magdalena Andersson (S) samt riksdagsledamoten och språkrörskandidaten Amanda Lind (MP).

– Vi är här i dag för att visa det självklara: vi viker oss inte, vi står fast, vi tystas aldrig av det rasistiska våldet, säger Nooshi Dadgostar i sitt tal.

Texten uppdateras.

Läs mer:

Maskerade män stormade mötet: ”Matade på med säkert tio slag”

Regeringen bjuder in partier till samtal efter attacken

Nya brott utreds efter attacken i Gubbängen

Share.
Exit mobile version