Vad är nytt för i år på Supermarket?

– Vi har ett videoprogram som är gjort av Paadmaan Projects, som kommer från Teheran men just nu är i exil i Amsterdam. De har satt ihop ett program med 30 videokonstverk som finns i ett speciellt rum. Vi hade tänkt skala ner Talks and performance-programmet men det blev precis lika stort som vanligt, vilket också är det som gör att Supermarket, som har formatet av en konstmässa, på många sätt är mer som en konstfestival, säger Andreas Ribbung, konstnärlig ledare för Supermarket tillsammans med Alice Máselníková och Pontus Raud.

Vilken är den största anledningen till att besöka Supermarket art fair?

– Om man känner att konst är svårt eller något exklusivt som stänger en ute så är det här en motkraft till det. Det är inkluderande och visar många olika uttryck, det finns något för alla att hitta. Från installationer och interaktiva verk till de mer traditionella konstformerna.

Vad ser du själv fram emot i årets program?

– Det är mycket stora byggen på höjden och bredden, det är väldigt roligt. Och vi har ett fantastiskt gäng från Japan som kommer för andra året i rad, med en mangadocka som vandrar runt. Sedan har vi också ett performance med dansare som har dinosauriekostymer på sig, och som också kommer att röra sig i köpcentrat och på torget. Skärholmen är en passande plats att ha den här internationella utställningen på, och vi hoppas att vi kan locka både de som bor i området och innerstadspubliken.

Supermarket 2024 pågår den 25–28 april, på SKHLM Skärholmen Centrum, entré 5.

Bild 1 av 2

Bild 2 av 2

Share.
Exit mobile version