IFK Göteborg såg ut att ha räddat oavgjort med Sebastian Ohlsson kvitteringsmål, men AIK hade en växel till.

I 96:e minuten nickade Benjamin Tiedemann in 2–1 på Bersant Celinas snygga vänstrerinlägg och så hade IFK Göteborg återigen tappat poäng på stopptid.

– Fantastiskt att göra avgörande målet i en sådan här match, sade matchvinnaren till Max.

Via segern passerade AIK Djurgården och tog sig AIK upp på tredje plats i tabellen.

IFK Göteborg såg ut att gå mot tredje raka förlustfria matchen, men tvingas nu fortsätta att kämpa för nytt kontrakt.

Dagen efter publikskandalen och det avbrutna derbyt i Stockholm var det dags för nytt stormöte i Göteborg.

Före matchen blev det oroligt när några personer i hemmaklacken skulle gå in på arenan och hamnade i en konfrontation med vakter och polis.

AIK tvingades ställa upp utan mittbacken Sotirios Papagiannopoiulos, men John Guidetti i startelvan för andra gången den här säsongen.

IFK Göteborg, som efter två raka segrar tagit sig upp på lite säkrare mark i tabellen, kunde med en seger ta ett stort steg mot nytt kontrakt.

Det blev en kampfylld och chansfattig första halvlek, där inget av lagen tog några stora risker. Blåvitt skapade en bra möjlighet tidigt genom Laurs Skjellerup, men det var AIK som successivt tog hand om spelet.

När det gav utdelning efter en halvtimmes spel var det efter en fast situation. Mads Thychosen stod för ett långt inkast som hamnade hos vänsterbacken Eskil Edh. Han sköt två gånger och vid andra tillfället studsade bollen i mål efter att den ändrat lite riktning på Dino Besirovic ben. Det var också han som fick målet.

Edh var nöjd ändå.

– Vi visste att Göteborg skulle komma med press och långa bollar. Jag tycker att vi hanterar det bra och att vi är det bättre laget, sade norrmannen till Max i pausen.

Den andra halvleken började som den första, med en bra chans för Laurs Skjellerup, men den här gången fick dansken inte alls träff på bollen när han stod fri med Kristoffer Nordfeldt.

Ännu farligare blev det när Kolbeinn Thordarsson prövade från distans, men Nordfeldt sträckte ut och fick bollen till hörna med fingertopparna.

Det fortsatte att smälla i närkamperna och August Erlingmark fick syna det gula kortet efter att han fällt Ioannis Pittas. Domaren Oskar Johnson höll matchen på en bra nivå.

Påhejat av en röststark hemmapublik lyfte IFK Göteborg upp spelet i andra halvlek och pressade på för en kvittering.

Och i 88:e minuten kom den. Ramon Pascal Lundqvist slog ett inlägg från höger och i straffområdet höll sig Sebastian Ohlsson påpassligt framme. Med ett välplacerat vänsterskott fick han Gamla Ullevi att explodera av lycka.

Men spelet var inte över och i 96:e minuten såg Tiedemann till att AIK stod som segrare.