Friterade potatismoln

Dessa ljuvligt frasiga knyten är med sitt lena inkråm rena tröstematen. De är goda som tillbehör till det mesta, men kan även fungera som ensamrätt med en sallad till.

• Läs hela receptet här

Wraps av potatis

Så användbart och fantastiskt gott! Du kan fylla wrapsen med vad som helst som funkar ihop med potatis. Testa med röror med skaldjur, kryddig kyckling, tonfisk eller varmrökt lax passar perfekt i dessa wraps. Eller gör brunch med vändstekt ägg och bacon som fyllning.

• Läs hela receptet här

Bakad potatis med örtigt tomatsmör

När man är många runt bordet är bakad potatis ett fantastiskt tillbehör som fyller magarna fint. Det här tomat­smöret förenar sig så bra med potatisen, och smaken av basilika exploderar när smöret smälter ner i den varma potatisen.

• Läs hela receptet här

Parmesanrostade potatistorn

Vanligtvis brukar jag göra terrin av detta recept, men ibland måste man testa något nytt. Och med små torn blev det ljuvligt frasiga kanter. Tornen är fina vid en buffé eller som tillbehör till kött som kryddats med salt och peppar. Men de passar också bra ensamma som en liten förrätt.

• Läs hela receptet här

Tips.Hannu Sarenström väljer potatis att odla och äta

Solist. Som tidig färskpotatis äter jag den kokt, till sill och sallader. Även råstekt gör den sig mycket fint. Vinterlagrad passar den bra till husmanskost, till stekt fläsk med löksås, fisk med äggsås och liknande.

Nicola. En utsökt sort som är god i sommarens alla sallader. Ljuvlig som kokt och det är är synd att rosta den.

Laura. Ljuvlig kokt men underbar till klyftpotatis och pommes. Och att göra mos av senare på hösten.

Pocahontas. Till precis allt man gör med potatis, och passar fint till höstens gratänger.

Ditta. Underbar som kokt, rostad eller som hasselbackspotatis. Ger ljuvlig gratäng och mos på vintern.

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share.
Exit mobile version