Trycket i Friends arena var något utöver det vanliga för att vara innebandy. Både Storvreta och Pixbo hade varsin klacksektion och ljudnivån var ordentligt hög när 18 370 åskådare hade samlats för att bevittna SM-finalen.

Storvreta vann guldet i fjol och gick in i matchen som favoriter. Men många trodde ändå att Pixbo skulle kunna utmana. De har stått för en inspirerande säsong, och har med sitt snabba spel utmanat de flesta av motståndarna.

Men det var ändå det stora och rutinerade Storvreta som inledde starkast. De inspirerades av storpubliken och kom ut från omklädningsrummet med massvis av fart.

Redan efter några minuter hittade stjärnbacken Tobias Gustafsson fram till Niklas Winroth genom en passning från egen planhalva. Winroth gjorde inga misstag och smällde in ledningsmålet. Tobias Gustafsson hamnade i slutet av perioden återigen i rampljuset när Sakarias Ulriksson vann en närkamp vid sargen och serverade Gustafsson, som sköt in bollen som innebar 3–1 till Storvreta.

Om den första perioden var en ganska ensidig historia skulle den andra bli något annat. Pixbo fick ett tidigt powerplay och där är de starka. Backen Daniel Kalentun som fått ett stort genombrott den här säsongen pricksköt in bollen bakom Måns Parsjö, framspelad av Linus Nestersson.

Resten av perioden blev jämn och intensiv – och när enbart 20 sekunder återstod fick Storvreta chansen – och tog den. Fredrik Lindholm slog in en boll i mål på halvvolley efter att den studsat upp i luften via en Pixboklubba.

Ställningen efter två perioder var 4–2 till Storvreta, och Pixbo behövde hitta på något speciellt om de skulle vinna sitt första SM-guld sedan 2003. Ett tungt avbräck för Storvreta var att tidigare nämnda Gustafsson åkt på en smäll som gjorde att han missade den sista perioden.

Den tredje perioden blev målrik. Ondrej Nemecek, Otto Weidman och Carl Kostov Bredberg gjorde mål för Storvreta och Arvid Äse blev tvåmålsskytt för Pixbo. Ställningen med två minuter kvar var 7–4. Pixbo lyckades därefter reducera ytterligare efter ett snabbt direktskott av Felix Lanver.

Men slutresultatet skrevs till 8–5 och Storvreta kan än en gång titulera sig som svenska mästare. I och med segern är Storvreta det lag som vunnit flest SM-guld genom alla tider, åtta stycken. Därmed passerar de IBF Falun som tidigare delade bedriften med Uppsalalaget.