Malmö FF var på väg mot att i praktiken ha avgjort allsvenskan med fyra matcher kvar att spela.

Det regerande mästarlaget ledde med 1–0 hemma mot bottenlaget Värnamo och var i det läget tolv poäng före tvåan Hammarby och trean Djurgården, som båda står på 47 poäng.

Då kvitterade Ajdin Zeljkovic för Värnamo på straff i den 89:e minuten. En straff som bortalaget tilldömdes efter att inhopparen Zakaria Loukili hållit fast Simon Thern på en hörna.

Det blev matchens sista mål och efter 1–1 leder MFF allsvenskan med tio poäng – med tolv poäng kvar att spela om. Det gör att MFF kan säkra SM-guldet borta mot Västerås den 19 oktober.

– Vinner vi nästa match är guldet klart ändå. Men det är klart att vi hade velat vinna i dag och det ska vi göra, säger Malmös mittback Pontus Jansson till Max.

MFF dominerade annars mot Värnamo, men det var utan att briljera.

Hugo Bolin hade gett Malmö ledningen tio minuter in på den andra halvleken. Bolin – som under söndagen blev uppkallad från U21-truppen till A-landslagets kommande Nations League-samling – slog ett inlägg från vänsterkanten. Alla – inklusive Värnamomålvakten Viktor Andersson – förväntade sig en styrning i straffområdet, men bollen gick i stället direkt i mål vid den bortre stolpen.

Något segermål blev det dock inte. Zeljkovic kvitterade för Värnamo på straff och smålänningarna tog därmed en viktig poäng i kampen för att få spela allsvensk fotboll även 2025.

Värnamo har nu två poäng ner till Halmstad på kvalplats och tre poäng ner till nästjumbon Kalmar. Avståndet till jumbon Västerås är sex poäng.

Allsvenskan tar nu landslagsuppehåll med omstart 19–21 oktober.