1. Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme. Skala auberginerna randiga, skär i 2 cm tjocka tärningar. Lägg på en plåt och ringla rapsolja över.
2. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Vänd på dem och baka ytterligare ca 10 min, tills auberginen fått fin färg. Ta ut och ställ åt sidan.
3. Hacka löken, vitlöken och chilin. Hacka tomat i tärningar. Hetta upp olja och stek chili, lök och vitlöken på medelvärme i ca 5 min. Lök och vitlök ska inte få färg utan bli glansiga och mjukna.
4. Tillsätt tomat, tomatpuré och mynta, fräs allting en stund tills tomaterna mjuknar, ca 7 min.
5. Tillsätt vatten och kikärtor. Krydda med salt och peppar, lägg ett lock på grytan och låt puttra i ca 25-30 min.
6. Lägg sedan auberginerna över, blanda inte ner i tomatsåsen utan låt ligga på toppen av såsen. Detta gör du för att auberginen inte ska bli mosig i konsistensen. Strö på salt, låt grytan puttra ytterligare i ca 15 min utan lock.
7. Blanda allting försiktigt, toppa med persilja, ringla olivolja över och servera med bröd.




