Det har kallats padeldöden.
I själva verket är det en naturlig uppföljning på padelpandemin. Den svepte över landet när covid kramade kraften ur all annan verksamhet.
Johan Håkansson är kanske den journalist som har bäst koll på padelsporten i Sverige. Inte ens han vet hur många padelbanor det fanns som mest.
– På två, tre år gick det från 1 500 banor till ungefär 6 000. Nu är det runt 4 000. Det är fortfarande för många. Allt man hör är att många som driver hallar har det extremt jobbigt.
Så frågan är varför Zlatan Ibrahimovic i det läget väljer att satsa.
– Först och främst för att jag gillar padel. Jag tror verkligen på sporten, säger Zlatan under en medieträff i Padel Zenters nya anläggning.
– Det är den snabbast växande sporten (i världen) och jag vill ge Sverige en möjlighet att kunna spela, så att man inte bara tar bort hallar för att det går lite mindre bra. Om jag ska skryta tycker jag att det här är Sveriges bästa anläggning. Om inte världens. Vi har sju års erfarenhet och varje anläggning har bara blivit bättre.
Byggandet av padelhallar exploderade. Varenda plåtlåda skulle bli med padelbanor.
När covidpandemin stängde ner svensk idrott kunde padelsporten med sina privatägda hallar hålla öppet.
Det skapade beläggningssiffror som inte var hållbara. Många intressenter tittade på siffrorna ändå. Byggandet av padelhallar exploderade. Varenda plåtlåda skulle bli med padelbanor.
Sedan kom vaccin, viruset sjönk undan, samhället gick tillbaka till sina rutiner. Inte minst i idrotten startade vardaglig verksamhet igen.
Johan Håkansson berättar att det då hade skapats tre stora aktörer på padelmarknaden. De försökte knäcka varandra men skadade mest sig själva.
Zlatan har hela tiden smugit under radarn med sin verksamhet.
Zlatan Ibrahimovic är Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna. Inom padelsporten har han som ägare haft en annan profil.
– Zlatan har hela tiden smugit under radarn med sin verksamhet. Han fick aldrig några anbud från de där tre stora aktörerna. De visste väl att det inte var någon idé med tanke på hans ekonomiska muskler, säger Håkansson.
Några som utmanat Zlatan är medlemmarna i en bostadsrättsförening i Silverdal i Sollentuna. De har sedan 2021 försökt få Zlatans planer stoppade i tre instanser. Den 20 meter höga byggnaden skulle förstöra dagsljuset och sänka värdet på lägenheterna, hävdade de boende.
Vi är inte här för att trampa någon på tårna.
När bygget nu är klart kan man konstatera att balkongutsikten med solnedgång och över skog är ersatt av en vägg på andra sidan gatan.
Zlatan Ibrahimovic säger så här om konflikten:
– Jag hoppas kunna ge dem (grannarna) glädje med en fantastisk anläggning. Vi är inte här för att trampa någon på tårna.
Zlatan driver Padel Zenter ihop med sin partner Thomas Sandström. Det här är femte anläggningen i Sverige och den har 14 banor. Företaget har också en hall i Milano.
Padelexpertern Johan Håkansson tror att Zlatan tar ett kliv framåt i rätt läge.
Dels för att Zlatans hall kan bli den premiumanläggning Stockholm väntat på. Och samtidigt som det pratas om padeldöden har sporten aldrig mått bättre.
– Från att ha varit en galet hypad fritidssysselsättning börjar padel mer bli en vanlig idrott. Det har aldrig varit fler föreningar, fler licensierade spelare och aldrig fler tävlingar i Sverige, säger Håkansson.
Zlatan Ibrahimovic vill också knyta ihop den här sporten med sin gamla genom att kunna göra om padelbanor till små fotbollsplaner. I Örebro finns redan en sådan i Padel Zenters anläggning:
– Jag vill få fram en ny typ av fotbollsspelare inom fem till tio år. För att göra det måste jag ge dem en plattform och det konceptet kallas speedboll.
– Man har en meter högt plexiglas, handbollsmål och man kör två mot två eller tre mot tre. Det finns inga linjer, det är spel nonstop. Du måste vara kreativ i spelet, det är intensivt. Allt handlar om att utveckla den individuella spelaren, offensivt och defensivt, det är det man behöver mer i Sverige.
– Det konceptet kommer att förändra de svenska spelarna. Det är jag hundra procent säker på. Det kollektiva, det får de ta i lag där de kan träna mer på större ytor.