Ugnsbakad fetaost

Det finns flera olika sätt att göra bouyiourdi, ugnsbakad fetaost. Man kan riva tomaterna, skiva eller dela dem i bitar, lägga dem under eller ovanpå osten, täcka formen med folie eller låta bli. Man kan baka tomaterna i förväg eller tillsammans med osten, bryta osten i bitar eller använda hela skivor. Man kan använda röd chili, torkad chili eller jalapeño. Eller ingen alls.

• Läs hela receptet här

Kycklinggryta med orzo

En snabblagad version av giouvétsi, en gryta gjord på kyckling. Du kan använda en liten hel kyckling som styckas i portionsbitar, men jag tycker det blir bättre med kycklinglår – så slipper man de tråkiga bröstbitarna som annars lätt blir torra.

• Läs hela receptet här

Mjölkpaj

Den traditionella versionen av den här pajen är täckt med filodeg och dränkt i sockerlag. Fyllningen innehåller mannagryn. Det här receptet är i stället ett slags korsning mellan galaktoboureko, baskisk ostkaka och crème brûlée.

• Läs hela receptet här

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share.
Exit mobile version