Två av sex personer som försvann i samband med att ett fraktfartyg kolliderade med Francis Scott Key-bron i Baltimore under natten till tisdagen har identifierats.

Kvarlevorna från de övriga fyra personernas har inte hittats och på torsdagen meddelade lokala myndigheter att man sökt överallt där det är säkert för dykarna att befinna sig och att deras insats har avbrutits.

Roland Butler, chef för polisen i Maryland, har meddelat att fokus istället kommer läggas på att rensa havsbotten från brorester. Därefter kommer man återgå till att leta efter de återstående kropparna.

– När konstruktionen tagits bort kommer samma dykare att återvända till vattnet, det finns ingen definitiv tidslinje, snälla ha tålamod, säger han, enligt CNN.

På torsdagsförmiddagen, lokal tid, hade arbetet med att frakta bort resterna av den kollapsade bron påbörjats, enligt Washington Post.

Den demokratiska senatorn Ben Cardin meddelade under onsdagen att man planerar att ersätta den kollapsade bron med en nykonstruerad, vilket beräknas kosta omkring 1,2 miljarder dollar, enligt Insurance Information Institute. Bygget av originalbron tog fem år att färdigställa.

Kreditvärderingsinstitutet S&P räknar med att de totala kostnaderna för broraset kan överstiga tre miljarder dollar.

De federala utredarna som gjort en första inspektion av det Singaporeflaggade fartyget Dali, som kolliderade med bron. De försöker bland annat ta reda på varför fartyget plötsligt fick ett strömavbrott alldeles i början av sin färd, en möjlig teori som presenterats är att fartyget kan ha tankats med ”orent bränsle”, vilket antingen kan innebära bränsle med låg oktan eller att bränslet kontaminerats med exempelvis vatten, rapporterar Washington Post.

Enligt den amerikanska kustbevakningen genomfördes ett ”rutinmässigt underhåll” av fartygets motorer innan det lämnade hamnen i Baltimore, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Share.
Exit mobile version