Listan, som CNN tagit del av, inkluderar bland annat kryssningsroboten AGM-158 Joint Air-to-Surface Standoff Missile och kommunikationssystemet Link 16. Kryssningsroboten har lång räckvidd och är svår att spåra. Link 16 är ett militärt kommunikationsnätverk som används av USA och Nato. Med hjälp av det kan flygplan, fartyg och markfordon dela information med kort fördröjning.
Dessa skulle vara till stor hjälp för Ukraina i sitt krig mot Ryssland, rapporterar CNN. En källa uppger för kanalen att Ukraina efterfrågat båda systemen återkommande.
Men USA avstår. Chris Cavoli, den amerikanska militärens högsta befälhavare i Europa, lämnade över listan till USA:s kongress i september. Han ger ingen förklaring till varför amerikanerna väljer att hålla inne på krigsmaterielen. Men USA har tidigare sagt att det finns en oro för att känslig amerikansk teknik hamnar i ryska händer. Enligt en källa är det troligen den främsta förklaringen till att man inte skickar Link 16-systemet, rapporterar CNN.
Pressen har ökat på såväl USA som andra allierade att låta Ukraina avfyra de långdistansvapen länderna skickat mot rysk mark. Det handlar i synnerhet om långdistansroboten Atacms.
När Storbritanniens premiärminister Keir Starmer besökte Vita huset i september fanns stora förhoppningar att länderna skulle komma överens om att lyfta restriktionerna, men Ukraina lämnades besvikna.
USA säger att landet levererar all krigsmateriel som Ukraina behöver i sin kamp mot de ryska styrkorna, skriver CNN. Dessutom hävdar amerikanska befattningshavare att Ryssland förflyttat många mål utanför Atacms räckvidd, som argument för att USA håller fast vid sina röda linjer.
Men det handlar också om en oro för hur Ryssland skulle reagera på ett sådant beslut och en rädsla att Natoländerna blir mer involverade i kriget. Den ryske presidenten Vladimir Putin har hotat med ett krig mot Nato om Ukraina tillåts använda långdistansvapen från väst mot mål i Ryssland, rapporterar Reuters.