Svartvinbärssill
Enkel och god favoritsill som är ett måste på julbordet. Förbereds minst en dag före.
• Läs hela receptet här
Dillsvamp
Alternativ till sill! Så goda inlagda smaker oavsett om man är vegan eller inte. Förbereds med fördel minst en dag före.
• Läs hela receptet här
Sötsyrliga äppel- och ingefärskamben
Sötman från äpplet och hettan från ingefäran är verkligen två smakförhöjare på kambenen. Förbereds med fördel dagen före.
• Läs hela receptet här
Kryddiga viltköttbullar med konjak och apelsin
Kryddiga viltköttbullar som blir ännu mer smakrika och juliga när de smaksätts med konjak och apelsin.
• Läs hela receptet här
Grönkålssallad med apelsin, granatäpple och pekannötter
Apelsinen och granatäpplets goda sötsyrliga smaker kompletterar beskan i grönkålen. Tillsätt nötter för en god textur.
• Läs hela receptet här
Klementingriljerad skinka
Klassiska smaker på julskinkan, förstärkt med en pigg citruston.
• Läs hela receptet här
Rotfruktslåda
Ett kul och gott komplement till Janssons frestelse, om man vill bjuda på ett grönare julbord.
• Läs hela receptet här
Lingonpannacottapaj med kolagrädde
Sötsyrlig och krämig lingonpaj där den fluffiga kolagrädden blir pricken över i.
• Läs hela receptet här
Fudge med ingefära och klementin
Ingefära och klementin bryter av det söta i fudgen och ger en lite julig smak.
• Läs hela receptet här
Tips.Förbered så här
2 veckor innan
Stek köttbullarna och frys in.
2 dagar innan
Gör fudge med ingefära och klementin.
1 dag innan
Gör svartvinbärssill.
Gör dillsvamp.
Koka kambenen.
Laga på förmiddagen
Griljera skinkan.
Koka rotfrukterna till rotfruktslådan.
Förbered ingredienserna till grönkålssalladen.
Gör lingonpannacottapaj.
Precis före servering
Blanda ner dill i svampen.
Griljera kambenen.
Värm köttbullarna.
Gratinera rotfruktslådan.
Blanda ihop grönkålssalladen.
Vispa kolagrädden till lingonpannacottapajen.
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!