Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt

I köksalmanackan sätts vardagslivet på pränt

juni 21, 2025

Politiska poddar större än traditionella nyhetsmedier i USA

juni 21, 2025

Här dumpades granater och kvicksilver – nu ska sjön bli badvänlig

juni 21, 2025

Familjen som styrt våra matvanor i snart ett sekel

juni 21, 2025

Sommarsverige runt – mässor och bilträffar att besöka

juni 21, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Stockholm
19°C
Växlande molnighet
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Rabarberbullar
Mat & Dryck

Rabarberbullar

NyhetsrumBy Nyhetsrummaj 3, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn

Ingredienser.Rabarberbullar

blir 30 stycken

5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl strösocker
1 ägg
150 g mjukt smör
12–14 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g mjukt smör
3 dl rabarbersylt

Pensling:
1 ägg
sirapsvatten (se nedan)

Garnering:
strösocker

1. Värm mjölk till 37 grader i en kastrull. Smula jästen i en bunke och häll i mjölken. Rör tills jästen lösts upp.

2. Blanda ner socker, ägg och smör skuret i bitar.

3. Mät upp mjöl och blanda ner, men spara lite till utbakningen.

4. Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 40 minuter tills den blivit dubbelt så stor.

6. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut till rektanglar.

7. Bred smöret över rektangeln och bred sylten ovanpå. Vik degen dubbel och kavla lätt. Skär degen i 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna och gör nystan av dem.

8. Placera ut bullformar på en plåt och lägg i nystanen. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter eller tills de blivit dubbelt så stora.

9. Sätt ugnen på 225 grader.

10. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

11. Grädda mitt i ugnen tills bullarna får färg i cirka 8 minuter.

12. Pensla de nygräddade bullarna med sirapsvatten. Doppa i strösocker och låt svalna på galler, övertäckta med bakduk.

Tips! Gör sirapsvatten genom att blanda 2 msk ljus sirap och 1 msk vatten.

Läs mer: Klassiska kakor ett måste på sommarens fikastunder – fem recept

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

I köksalmanackan sätts vardagslivet på pränt

Mat & Dryck juni 21, 2025

Familjen som styrt våra matvanor i snart ett sekel

Mat & Dryck juni 21, 2025

Smakerna som följt Zeina Mourtada genom livet

Mat & Dryck juni 21, 2025

Ölskolan med veckans superkombo: Hazy dipa och blåmögelost

Mat & Dryck juni 21, 2025

Jens Linder: Till utflyktens försvar

Mat & Dryck juni 21, 2025

Ut och njut – spontan utflyktsmat i det gröna

Mat & Dryck juni 21, 2025

Bonaccorso: Familjär italienare bevisar att entusiasm ofta vinner över perfektion och elegans

Mat & Dryck juni 19, 2025

Sommarens bästa grillviner

Mat & Dryck juni 18, 2025

Här är de nya svenska stjärnorna i Guide Michelin

Mat & Dryck juni 16, 2025

Redaktörens Val

Politiska poddar större än traditionella nyhetsmedier i USA

juni 21, 2025

Här dumpades granater och kvicksilver – nu ska sjön bli badvänlig

juni 21, 2025

Familjen som styrt våra matvanor i snart ett sekel

juni 21, 2025

Sommarsverige runt – mässor och bilträffar att besöka

juni 21, 2025

Amélie Nothomb: Tre av mina böcker har stoppats

juni 21, 2025

Senaste Nytt

Smakerna som följt Zeina Mourtada genom livet

juni 21, 2025

Skattesmäll på grön el – Sverige ensamt i EU om att straffa solel

juni 21, 2025

Lorde om att känna sig som både kvinna och man: ”Jag vägrar bli definierad”

juni 21, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?