Ingredienser.Anjovisdressad kålsallad med parmesan
4 port, eller 6-8 småportioner
Ansjovisdressing:
1 ½ dl majonnäs
1 dl finriven parmesan
6 ansjovisfiléer
1 citron
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Kålsallad:
200 g brysselkål
200 g rödkål
100 g grönkål
olivolja
salt och svartpeppar
50 g friterade Marconamandlar (eller annan saltrostad mandelsort),
grovhackade
50 g flagad parmesan
1. Dressing: Rör ihop majonnäs och parmesan.
2. Finhacka ansjovisen, pressa citronen och blanda i majonnäsen. Pressa eller riv i vitlöken.
3. Tunna eventuellt ut dressingen med lite vatten, den ska vara tjock men ändå lite rinnig. Smaka av med salt och peppar.
4. Kålsallad: Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Skär alla kålsorter i relativt små bitar, lägg på en plåt och ringla över olivolja, salt och peppar.
5. Rosta i ugnen ca 5-10 min så att kålen får lite färg. Låt svalna.
6. Lägg kålen i en stor bunke tillsammans med dressingen och blanda runt ordentligt så all kål blir täckt. Lägg upp på ett fat och toppa med grovhackade mandlar och flagad parmesan.
Läs mer: Fler härliga brunchrecept