Surfplattor och mobiltelefoner lyser med sin frånvaro på fotbollsplanen. Men barnen som avbryter matchen under påsklovet för att prata med DN brukar använda appar som Snapchat och Tiktok en stund varje dag.
– Jag försöker vara social, säger tolvåriga Abdirahman, som gissar att han lägger mellan en halvtimme och en timme per dag på Tiktok.
Nu begränsar Borås tillgången till den populära appen på kommunens datorer och nätverk. Skälet är att Tiktoks ägare har nära band till den kinesiska staten, och att kommunpolitikerna vill minska spridningen av känslig information via appen.
Men de påsklovslediga eleverna på lekplatsen tror inte att förbudet kommer göra så stor skillnad. 14-åriga Abdallah Ahmed, som är ute med sin cykel, säger att många av hans klasskompisar brukar använda Tiktok på lektionerna.
– De kommer att hitta ett sätt att kolla, på mobilerna eller vad som helst, säger han.
En yngre pojke som snappat upp den amerikanske presidentens kritik mot Tiktok undrar om det är Donald Trump som bestämt att appen ska förbjudas.
Men i Borås är det oppositionspartiet Kristdemokraterna som tagit initiativ till begränsningen. Partiet föreslog ett förbud redan för två år sedan, efter att flera svenska myndigheter, kommuner och regioner förbjudit sina anställda att installera appen på sina jobbtelefoner.
– Det här handlar om att hålla rent i Borås stads nätverk, säger partiavdelningsordföranden Hans Thornander.
Politikern har själv tonårsbarn som upplyst honom om att förbudet inte kommer att hindra elever från att använda Tiktok på sina egna mobiler. Men det är inte heller syftet, säger Hans Thornander.
– Det är Borås stads egna enheter det här handlar om – det handlar inte om elevernas egna. Det får ju deras föräldrar ansvara för.
Amal Osman, som även hon har barn i tonåren, är positiv till kommunens förslag. 43-åringen säger att sociala medier stör skolundervisningen.
– Barn och unga kan inte koncentrera sig på sina uppgifter.
Till skillnad från eleverna DN talar med tror Amal Osman att förbudet kommer att få effekt.
– Om lärarna förbjuder det, då lyssnar de, säger hon.
Men 9-åriga Marwan, som är ute och spelar fotboll, säger att även de vuxna på skolan använder appen.
– Jag skulle gå till personalrummet och fråga min lärare något, och då tittade hon på mobilen och scrollade på Tiktok! säger han.
Svenska kommuner, regioner och myndigheter har en splittrad relation till Tiktok. Samtidigt som många begränsat tillgången till appen försöker man dra nytta av räckvidden.
Försvarsmakten, som förbjudit anställda att installera appen på sina jobbtelefoner, har fått hundratusentals visningar på klipp där soldater visar upp sina uniformer eller noggrant bäddade sängar.
Även Borås stad har prövat sina vingar på Tiktok. För ett par år sedan gick kommunen ut med en hyllningsvideo till staden, efter att skämt om hur fruktansvärt det är att leva i Borås fått över 150 miljoner visningar i appen.
Satirklippen som kommunen reagerade på visade brinnande kyrktorn, slukhål och sjöodjur och hade beskrivningar som ”Bara i Borås” eller ”Vad i Borås?”
14-åriga Abdallah Ahmed minns kommunens svar på Tiktoktrenden.
– Vi såg det, men det var ingen som lyssnade på det. Alla lyssnade bara på ”Bara i Borås”, säger han.
Kristdemokraten Hans Thornander tror att kommunen dragit nytta av satirklippen. Han säger att appen är viktig för att nå den unga generationen, och att vissa anställda ska kunna undantas från förbudet – exempelvis för att marknadsföra kommunen.
– All reklam är bra reklam, säger han.
Så förbudet är ingen hämnd mot Tiktok?
– Haha, nej, tvärtom! Det är väl bra att folk får upp ögonen för Borås – så får de komma hit och se att det inte är ingången till Hin håle själv, säger han.