Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt
”En illusion att tro att al-Assad kunde störtas utan blodspillan”

”En illusion att tro att al-Assad kunde störtas utan blodspillan”

december 8, 2025
Drogs med av jättevågor – flera döda på Teneriffa

Drogs med av jättevågor – flera döda på Teneriffa

december 8, 2025
Swedbergs stora stund – sänkte Real Madrid

Swedbergs stora stund – sänkte Real Madrid

december 7, 2025
Forskare återskapar Pompeji digitalt: ”Detektivarbete”

Forskare återskapar Pompeji digitalt: ”Detektivarbete”

december 7, 2025
Nigerianska flyganfall efter kuppförsök i Benin

Nigerianska flyganfall efter kuppförsök i Benin

december 7, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Buffé att samlas kring när mörkret tränger sig på
Mat & Dryck

Buffé att samlas kring när mörkret tränger sig på

NyhetsrumBy Nyhetsrumoktober 18, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn
Buffé att samlas kring när mörkret tränger sig på

Tips.Välj och vraka

Alla recept denna gång är för 8–10 portioner, men de går förstås att halvera och dubbla som man vill.

Håll igen på sältan och kryddningen i de rätter som lagas i förväg. Smaka sedan av före serveringen. Då brukar man få bäst balans.

Lita på dig själv! Tänk efter vad du själv gillar, så kan du utforma maten efter det.

Det är förnuftigt att laga så mycket av maten som möjligt i förväg. Med undantag av sallad och bröd, som bör slutföras samma dag, blir de flesta anrättningarna bara godare om destår något dygn i kylen. Smakerna sätter sig, och saftigheten förbättras – exempel på det är färsbiffar och stekt kyckling som förvaras i sitt eget spad.

Håll nere storleken på bitarna och portioner eftersom de flesta vill smaka på alla rätter.

Eftersom det är fler rätter än vid en vanlig middag, räcker varje rätt längre på en buffé. Tänk på det när du beräknar inköpen. Laga inte tokmycket mat. Det är ingen katastrof om allting inte räcker länge.

Se också till att ta vara på resterna från festen. Det kan bli härliga latmansdagar om man har ett litet förråd i kylen när man pustar ut efter festdagen.

Plåtbröd med oliver och feferoni, rosmarin och honung

Det här är ett lättlagat bröd inspirerat av tjocka sicilianska pizzor. Det är lite salt, lite örtigt, lite starkt och lite honungssött.

• Läs hela receptet här

Purjosmulpaj

Den här sortens salta smulpaj tillhör inte vanligheterna, men den är lättlagad, saftig och god. Den lagas i ugn i två steg och kan lagas i förväg och värmas strax före kalaset.

• Läs hela receptet här

Stekt kyckling med spiskummin och zhoug

Ett busenkelt recept på kyckling som vid serveringen kompletteras med zhoug, en uppfriskande och superörtig sås.

• Läs hela receptet här

Potatis- och lammfärsbiffar

De här färsbiffarna – med potatis och ärter i färsen – får en saftig och fast konsistens och en mild, kryddig smak i indisk stil. Jag använde fårfärs, som är lite av ett fynd. Det är billigt och smakrikt, med mer smak än lammfärs och pallar lite mer härlig kryddning.

• Läs hela receptet här

Picklad kålsallad med rostade frön

Vad saftigt det blir när man lägger in kålblad! Denna inlagda sallad går att bereda flera dagar i förväg. Den förvaras med fördel i en lufttät burk i upp till en vecka.

• Läs hela receptet här

Enklaste pastasalladen

Ett fiffigt sätt att laga pastasallad är att lägga i lite grönsaker mot slutet av koket. Sedan bara skakar man allt torrt, låter det svalna och smaksätter med något såsigt och kryddigt. Att välja valsad pasta gör stor skillnad för texturen.

• Läs hela receptet här

Läs även Jens Linders krönika: Det allra lyxigaste är att laga mat med omsorg

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

Så griljerar du den perfekta skinkan

Så griljerar du den perfekta skinkan

Mat & Dryck december 7, 2025
Veckans superkombo: Côtes du Rhône och marockanska köttbullar

Veckans superkombo: Côtes du Rhône och marockanska köttbullar

Mat & Dryck december 5, 2025
Med smak av pepparkaka

Med smak av pepparkaka

Mat & Dryck december 5, 2025
Årets bästa julöl – för alla smaker och tillfällen

Årets bästa julöl – för alla smaker och tillfällen

Mat & Dryck december 4, 2025
Jens Linder: Ett frostigt underverk som förtjänar upprättelse

Jens Linder: Ett frostigt underverk som förtjänar upprättelse

Mat & Dryck november 29, 2025
Frysen gör dig till coolaste kocken

Frysen gör dig till coolaste kocken

Mat & Dryck november 29, 2025
Nu måste stjärnkocken Magnus Nilsson vänja sig vid att stå i bakgrunden

Nu måste stjärnkocken Magnus Nilsson vänja sig vid att stå i bakgrunden

Mat & Dryck november 28, 2025
Med grädde – Quiz: Mat & Dryck

Med grädde – Quiz: Mat & Dryck

Mat & Dryck november 27, 2025
Fyra rätter för fattiga studenter och andra sparsamma

Fyra rätter för fattiga studenter och andra sparsamma

Mat & Dryck november 27, 2025

Redaktörens Val

Drogs med av jättevågor – flera döda på Teneriffa

Drogs med av jättevågor – flera döda på Teneriffa

december 8, 2025
Swedbergs stora stund – sänkte Real Madrid

Swedbergs stora stund – sänkte Real Madrid

december 7, 2025
Forskare återskapar Pompeji digitalt: ”Detektivarbete”

Forskare återskapar Pompeji digitalt: ”Detektivarbete”

december 7, 2025
Nigerianska flyganfall efter kuppförsök i Benin

Nigerianska flyganfall efter kuppförsök i Benin

december 7, 2025
Smärtfri Hansson avslutade EM med ett silver

Smärtfri Hansson avslutade EM med ett silver

december 7, 2025

Senaste Nytt

Ny elitstyrka skapas: ”Stora grejer och mycket ansvar”

Ny elitstyrka skapas: ”Stora grejer och mycket ansvar”

december 7, 2025
Vittnesmål: Wagnermilisens ersättare lika brutala

Vittnesmål: Wagnermilisens ersättare lika brutala

december 7, 2025
Stockholmsaktuella Milo Rau: ”Teater är en form av rättegång”

Stockholmsaktuella Milo Rau: ”Teater är en form av rättegång”

december 7, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?