Italienska köttbullar i tomatsås – polpette al sugo
Dessa större tomatkokta bollar steks, som så ofta i Italien, lite försiktigt, så att ytan inte blir hård. De serveras med något som fångar upp såsen: pasta, polenta, eller inte sällan bara med bröd.
• Läs hela receptet här
Grekisk köttbullssoppa med milda smaker – youvarlakia
För den som gillar milda smaker, örter och citron är den här finstämda och värmande rätten perfekt. Köttbullarna sjuds i buljong med ris och kryddor, och soppan fulländas av avgolemono, en blandning av ägg och citronsaft som rörs ihop och hälls ner i soppan.
• Läs hela receptet här
Kryddiga köttbullar från Ghana med sötpotatis och ananas
De här köttbullarna, som ofta säljs som gatumat i Ghana, är saftiga och kryddiga med smak av ingefära, lök och chili som ger en lite lagom hetta. Ananas, sötpotatis och ibland vitt bröd brukar ätas till.
• Läs hela receptet här
Eldiga köttbullar från Pakistan
Kofta curry är namnet på dessa stora och härligt aromatiska köttbullar av nöt- eller lammfärs. Tillbehör kan vara basmatiris, eller bröd som naan, roti eller chapati. Om man vill kan man också ställa fram naturell fet yoghurt eller raita samt chutney eller pickles i indisk stil.
• Läs hela receptet här
Läs mer:
Allt du behöver veta för att lyckas med perfekta köttbullar
Hundra år av köttbullar
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!
















