Rötan tycks gå högt i Engelska kyrkan.
Det konstaterar många britter efter att Justin Welby på tisdagen meddelade att han lämnar sin post som den anglikanska kyrkogemenskapens högsta biskop.
Welby är 68 år gammal och har varit ärkebiskop av Canterbury sedan 2013. Han anklagas för att ha känt till och tystat ned uppgifter om grova sexuella övergrepp på fler än 130 pojkar på sommarläger i Storbritannien, Zimbabwe och Sydafrika under 1970- och 80-talen.
Han var dessutom volontär på flera av dessa kyrkliga läger – men hävdar själv att han aldrig märkte av något konstigt eller hörde några rykten om mannen som pekas ut som förövare.
Författarna till en rapport som kom i förra veckan beskriver det som ”osannolikt”, eftersom anklagelser riktades mot mannen redan på 1980-talet. 2013 fick Welby också en skriftlig rapport om övergreppen på sitt bord men valde då att inte göra någon polisanmälan.
Den utpekade förövaren arbetade länge som advokat och behövde aldrig svara för sina handlingar. Nu är han död.
Det är naturligtvis en skandal i sig. Men det här kan bli mer än så.
Många britter förknippar Welby med de senaste årens stora händelser i landet. Det var han som, i sin roll som ärkebiskop av Canterbury, ledde ceremonin vid drottning Elizabeth II:s begravning. Och det var han som krönte Charles och Camilla till landets kung och drottning i den anrika kröningskyrkan Westminster Abbey.
I mer än tio år har Welby stått såväl Charles som hans mor Elizabeth nära. Allt sedan Henrik VIII bad den katolska påven flyga och fara år 1534 har kyrkan och monarkens öden varit nära sammanflätade.
Den brittiska monarken är både formellt och symboliskt kyrkans överhuvud, med titeln ”Defender of the Faith and Supreme Governor”. På Henrik VIII:s tid var det ett sätt att tillförskansa sig ekonomisk och politisk makt, och försäkra sig om lojalitet från prästerna och deras församlingar.
Men snart 500 år senare är det inte nödvändigtvis en tillgång. Samhället har förändrats, och när ärkebiskopen av Canterbury nu tvingas avgå på grund av en pedofilskandal faller ofrånkomligen också en skugga över kung Charles.
Frågor kommer att ställas.
Hur mycket kände Charles till om det nedtystande av sexuella övergrepp som Welby nu anklagas för? Och vad visste hans mor, Elizabeth? Hon arbetade nära ärkebiskopen i många år, och hade som alla monarker rätt att veta vad som försiggick i statskyrkan.
Welby underströk i sitt avgångsbrev att han ”bett om hans majestät konungens nådiga tillstånd” att få lämna sin post, och att ”det står mycket klart att jag måste ta mitt personliga ansvar och institutionens ansvar”.
Det kan tolkas som att Charles satt ned foten.
Eller som ett sätt att försöka fria monarken från ansvar.
Läs mer:
Ärkebiskop avgår efter skarp kritik