Gräddig falukorvspanna
Även om den här sautén kan se ut som korv Stroganoff, så är den ingalunda det. Snarare falukorv tillagad ungefär som biff Stroganoff. Smaken är elegant och mustig. Jag serverar oftast svampen på toppen eller vid sidan om
• Läs hela receptet här
Korvgratäng med senap och purjolök
Jag älskar sådana där fyllda falukorvsringar, med tomat, ost och massa annat. Men nu ville jag prova att göra en mer gräddig gratäng med purjolök, riven potatis och öl. Det blev en goffig och saftig kombination av engelska och franska förebilder. Kan med fördel lagas i förväg och värmas i ugn.
• Läs hela receptet här
Falukorvskebab
Ok, det här är låter kanske lite galet, men falukorvskebab är himla gott. Jag frös in falukorven en timme så att den skulle bli aningen hård, och hyvlade den sedan på längden med osthyvel, för att få till den typiska kebabstilen.
• Läs hela receptet här
Koppargruvans nudelsoppa
En vardaglig och värmande falukorvssoppa i asiatisk stil som lagas på några ögonblick. Jag valde att ha knapriga sjögräsnudlar i min, men soppan blir lika god och gnistrande med glasnudlar.
• Läs hela receptet här
Luffarmacka
Bonnamacka, luffarmacka, raggarmacka, falikorvare – mackor med stekt falukorv har många namn. Och var förr en riktig arbetarmatsklassiker. Det här är min version, med en underton av curry och worcestershiresås.
• Läs hela receptet här
Läs mer: Så gick falukorven från gruvarbetarmat folkhemsfavorit
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!