• Salta gärna kött minst en halvtimme innan det ska brynas. Det gör köttet mer smakrikt.
• Använd rymliga grytor så blir det lättare att fräsa, och även lättare att röra om och hålla koll på koket.
• Tänk ”low and slow” när du sätter ditt långkok på plattan. Vad det än innehåller bör det inte stormkoka, utan bara sjuda i sakta mak.
• Laga gärna soppor och grytor dagen innan de ska ätas. De återfuktas och blir saftigare på det viset.
• Förvara inte ditt långkok i kokkärlet över natten, utan ös över det i en bunke eller liknande. Många kärl, särskilt av järn och aluminium, är olämpliga som förvaringskärl.
• Långkok blir godare med tillbehör. Leta i kylen efter syltlök eller andra grönsaksinläggningar, chutney och olika pickles etc som kan passa och ställ fram i småskålar.
• Var försiktigt med saltet. Grytor och soppor blir ju mer koncentrade – och därmed saltare – när vätskan minskar under sjudning.