Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt

Ryssland mörkar skenande befolkningskris: ”Propagandasyfte”

juli 15, 2025

Kenneths skakningar brändes bort med ultraljud i hjärnan

juli 15, 2025

Lilian Sjölund: Sverige kan hjälpa de lemlästade barnen – men vill vi?

juli 15, 2025

Kan vädret påverka hur vi mår?

juli 15, 2025

SMHI varnar för spansk värmebölja i norr: ”Kom ihåg att dricka”

juli 15, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Stockholm
19°C
Mulet
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » ”Husmanskost är inkarnationen av den svenska vanligheten”
Mat & Dryck

”Husmanskost är inkarnationen av den svenska vanligheten”

NyhetsrumBy Nyhetsrummaj 29, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn

En utskrift från Dagens Nyheter, 2025-05-29 11:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/husmanskost-ar-inkarnationen-av-den-svenska-vanligheten/

Den 26 februari har nyligen utropats till ”husmanskostens dag”. Men vad är egentligen husmanskost? Måltidsforskaren Richard Tellström reder ut.

Är du redan prenumerant, logga in för att fortsätta läsa.

Logga in

Majerbjudande! Läs gratis fram till 1 september.

Läs DN för 0 kr fram till 1 september. Sedan för halva priset i ett halvår, endast 59 kr/mån. Därefter ord. pris 119 kr/mån. Du får tillgång till alla artiklar på DN.se och i DN-appen. Kom igång i dag!

Det här ingår i DN Enkel

  • Alla artiklar på DN.se och i DN-appen
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

Sommarmat: Spara sommarens godaste smaker på burk och på flaska

Mat & Dryck juli 12, 2025

Sommarmat: Semester framför tv:n

Mat & Dryck juli 5, 2025

Sommarmat: Naturens egna smaksättare ger de godaste bakverken

Mat & Dryck juni 28, 2025

Krogkommissionen tipsar: Femton bra uteserveringar när solen tittar fram

Mat & Dryck juni 26, 2025

Bästa ölet till julbordet

Mat & Dryck juni 21, 2025

Så lagar du Nobelsnackisen – även känd som ”wokegröten”

Mat & Dryck juni 21, 2025

I köksalmanackan sätts vardagslivet på pränt

Mat & Dryck juni 21, 2025

Familjen som styrt våra matvanor i snart ett sekel

Mat & Dryck juni 21, 2025

Smakerna som följt Zeina Mourtada genom livet

Mat & Dryck juni 21, 2025

Redaktörens Val

Kenneths skakningar brändes bort med ultraljud i hjärnan

juli 15, 2025

Lilian Sjölund: Sverige kan hjälpa de lemlästade barnen – men vill vi?

juli 15, 2025

Kan vädret påverka hur vi mår?

juli 15, 2025

SMHI varnar för spansk värmebölja i norr: ”Kom ihåg att dricka”

juli 15, 2025

Invasiv getingart siktad i Danmark – väcker oro i Sverige

juli 15, 2025

Senaste Nytt

Unesco vill att Sverige sätter stopp för gruva nära världsarv

juli 15, 2025

Studie spräcker myten om kvinnor som inte föder barn

juli 14, 2025

Risk för bakslag när börsbolagen rapporterar

juli 14, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?