Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt

Åke Edwardson: Det går aldrig att resa ifrån någonting, inte ens i fyrtiofem kilometer i timmen

juni 14, 2025

Statsvetare om Sida: ”Jag tycker att det är ministerstyre”

juni 14, 2025

Kulusevski om mötet med barnen: ”Viktigt att visa att drömmar kan bli verklighet”

juni 14, 2025

Zeekr 7X – Elsuven kan bli en svensksuccé

juni 14, 2025

Ståhlis: Nej nej, ingen leverpastej i bröllopstalet

juni 14, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Stockholm
23°C
Växlande molnighet
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Jessica: Frysen har blivit skållhet med guidade frysturer
Kultur

Jessica: Frysen har blivit skållhet med guidade frysturer

NyhetsrumBy Nyhetsrummaj 11, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn

Vill ni hänga med på en frystur? Jag är redo att blotta mitt innersta väsen. Visa mig din frys och jag ska säga dig vem du är.

Precis som garderober behöver regelbunden rensning – inte fler galgar – kräver frysar ihärdig inventering. Kanske även offentlig exponering. Det anser åtminstone kockarna på New York Times som erbjuder Freeze tours i sina frysar på Tiktok.

Tiktok-trenden känns lika apart som att erbjuda gäster en titt under sängen. Dit ingen dammsugare någonsin når skrivs dagligen smutsig samtidshistoria. Under min säng gömmer sig inte sällan hårsnoddar, läsglasögon och kattleksaker. Det kanske också snart trendar på Tiktok?

Att öppna andras frysdörrar känns hur som helst nästan lika oförskämt som att smygläsa någons dagböcker. Min frys är en gömma som mår bäst av att hållas gömd. Med matsvinn i minnet fyller jag nu frysen med allehanda rester jag bedömer värda att tas tillvara. Även om jag sällan gör det.

Det mesta hamnar till slut i komposten med tydliga frysskador.

På mina hyllor ryms glass, bärmix och iskuber. Jag har även ett gäng ospecificerade matlådor med rester omöjliga att DNA-bestämma. Här finns dumplings, fryst koriander och dill. Brytbönor, sojabönor, broccoli, och på proteinhyllan kyckling, räkor, lax och falukorv.

En verklig frysmästare ser till att lagerhålla signalvaror, exempelvis parmesanskalkar för att ge långkoken oumbärlig umamismak. Proffs som Adam Aaman i ”Trädgårdstider” grillar de stenhårda ostkanterna över öppen eld. En annan tydlig klassmarkör i frysväg är iskuber med egenlagad fond.

I min frys finns varken parmesan eller fond. Den enda möjliga pluspoängen bland mina minusgrader är källarfranskan, från den gången jag fick för mig att baka bröd.

NYT-kockarna har råd att generöst bjuda på Freeze tours. De har väldigt lite att skämmas för och desto mer att skryta med. Hemkokt marmelad trängs med kolasåser, cookie dough och exotiska frukter. De fryser chili och ingefära och tar tillvara ris som blivit över för framtida fried rice. Någon fryser även udda mjölsorter. Inget får förstöras eller förgås. En annan har en exklusiv jättevatteninsekt från Burma som väntar på att tinas och grillas.

Vem är jag då? Eftersom halva frysen är tom hamnar jag i matmästarnas bottenskikt. Är ändå stolt över att våga komma ut ur frysgarderoben. Nu står den sanitära härdsmältan under sängen på tur.

Läs fler kåserier av Jessica som när hon sörjer att Harry har blivit en varannanveckaskatt som trivs bättre hos syrran.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

Åke Edwardson: Det går aldrig att resa ifrån någonting, inte ens i fyrtiofem kilometer i timmen

Kultur juni 14, 2025

Ståhlis: Nej nej, ingen leverpastej i bröllopstalet

Kultur juni 14, 2025

Christo Grozev kartlade sina egna mördare

Kultur juni 14, 2025

Saga Cavallin: Lordes expanderande genus väcker frågor om vart vinden blåser

Kultur juni 14, 2025

Filmlistan vecka 24: Likmaskarna lever om när ”The ugly stepsister” bjuder på sagoskräck

Kultur juni 14, 2025

Det är en komplicerad värld – men Kraftwerk gör den enkel att vara i

Kultur juni 14, 2025

Cherrie i sitt esse som historieberättare på ”Iftiin”

Kultur juni 13, 2025

Starka ord faller platt på Molly Sandéns ”Strawberry blonde”

Kultur juni 13, 2025

Jubileumsutställning om Milles visar även mörka sidor

Kultur juni 13, 2025

Redaktörens Val

Statsvetare om Sida: ”Jag tycker att det är ministerstyre”

juni 14, 2025

Kulusevski om mötet med barnen: ”Viktigt att visa att drömmar kan bli verklighet”

juni 14, 2025

Zeekr 7X – Elsuven kan bli en svensksuccé

juni 14, 2025

Ståhlis: Nej nej, ingen leverpastej i bröllopstalet

juni 14, 2025

Därför vägrar Ståhl tävla på platsen där alla andra sätter nya rekord

juni 14, 2025

Senaste Nytt

Varningen: Stor risk att Iran avrättar Djalali

juni 14, 2025

Christo Grozev kartlade sina egna mördare

juni 14, 2025

Så heta är de svenska friidrottarna just nu

juni 14, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?