Ginger scallion chicken
Kycklingen serveras med en enkel ingefärs- och salladslöksolja som är otroligt väldoftande och smakrik. Komplettera gärna med nykokt ris och blancherade grönsaker med ostronsås.
• Läs hela receptet här
Kyckling med cashewnötter
Ibland blev det fel vid beställningar på restaurangen som mina föräldrar arbetade på och då stod en tallrik och väntade på mig när det var dags för min middag. Lycka var en felbeställd kyckling cashew.
• Läs hela receptet här
Popcorn chicken
En av de mest populära streetfoodrätterna från Taiwan är friterad kyckling, alltifrån stora kycklingfiléer till dessa små munsbitar stora som popcorn.
• Läs hela receptet här
Three cup chicken
Medan många rätter handlar om att få fram eller behålla råvarans smak sägs denna rätt faktiskt ha kommit till för att dölja den. Eller i vart fall kycklingens. Det sägs att den generösa kryddningen är för att dölja doften av äldre kycklingbitar. Men smakerna i rätten blev en succé och nu är detta en populär rätt både på små hak och i hemmaköken i Taiwan.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!