Ett besök på en tysk julmarknad är inte vad det en gång var.
De vanliga försäljningsstånden som kränger Glühwein, Lebkuchen och Bratwurst till rödnäsade julfirare samsas numera med mindre gemytliga inslag.
Medan julmusiken dånar ur högtalarna får besökarna kryssa mellan pollare, betongblock och säkerhetsvakter.
Så var det när jag besökte julmarknaden vid Breitscheidplatz i centrala Berlin häromveckan. Julmarknaden är känd för sin kitsch och turistiga framtoning, men kanske framför allt för lastbilsdådet som för åtta år sedan krävde tretton människors liv och lämnade ett 70-tal skadade.
Några dagar före julafton 2016 styrde islamisten och IS-anhängaren Anis Amri en kapad lastbil rakt mot julfirarna på torget.
Dådet slog inte bara mot tyskarnas favorithögtid och dess folkligaste av uttryck. Det var som om någon skulle bomba midsommarfirandet på Skansen.
Dådet slog inte bara mot tyskarnas favorithögtid och dess folkligaste av uttryck. Det var som om någon skulle bomba midsommarfirandet på Skansen.
Sedan dess har säkerheten vid landets julmarknader getts högsta prioritet. Enorma summor pengar har lagts på hinder, vakter och övervakning – med en förhoppning om att det värsta aldrig ska tillåtas ske igen.
Men det gjorde det.
Magdeburg ligger i forna DDR och är varken en storstad eller internationell turistmagnet.
Staden är känd för sina medeltida anor, med domkyrkan mitt i stan och radhuslängor ritade av arkitekten Bruno Taut.
Men det är inte en plats man tänker på som en typisk måltavla för någon som är ute efter att döda så många civilpersoner som möjligt.
Redan dagen efter dådet rasar en debatt om varför ansvariga politiker och andra iblandade inte gjort mer för att garantera säkerheten för besökarna vid julmarknaden i Magdeburg.
Regeringschefen i Sachsen-Anhalt, delstaten där Magdeburg ligger, har efterlyst en debatt om vad som krävs för att medborgarna ska kunna känna sig säkra igen.
– Det handlar om att vi ska kunna leva våra liv så som vi önskar, sade Reiner Haseloff enligt tidningen Bild.
Precis så lät det även efter dådet mot julmarknaden i Berlin för åtta år sedan. Liksom efter attentatet mot en stadsfestival i tyska Solingen i somras, och alla andra gånger som terrorister och psykiskt sjuka som gått till attack mot civilpersoner de senaste åren.
Ett år efter attentatet mot Breitscheidplatz intervjuade jag säkerhetschefen i Nürnberg som stoltserar med Tysklands mest kända julmarknad.
– Vi kan inte hägna in julmarknaderna och kontrollera folk som på en flygplats. En sådan marknad vill vi inte ha, sade Christine Schüßler då.
Betongmurar och kroppsskanning rimmar illa med julgemyt.
Attentatet mot julmarknaden i Magdeburg visar det ingen tysk vill höra: det går inte att skydda sig mot de som vill ont.