Orange Ginger beer cocktail
Inled med en läskande cocktail. Garnera den gärna med blommor, till exempel körsbärsblommor och snåla inte med isen.
• Läs hela receptet här
Pizza bianca med mozzarella och salvia
Skär de nygräddade pizzorna i bitar och servera som drinktilltugg.
• Läs hela receptet här
Tryffelmarinerad sparris med rostade kikärter
En matig grön rätt. Det går bra att byta ut parmesanosten mot någon annan lagrad ost. Spara spadet från kikärterna – det kan användas i vegomajonnäsen.
• Läs hela receptet här
Smashed potato med rostad lök och ramslöksmajonnäs
Frasig potatis med en len och fluffig grön majonnäs passar bra till vårens alla rätter. Majonnäsen är vegansk och görs av kikärtsspad, aquafaba.
• Läs hela receptet här
Citron- och myntamarinerade lammfärsspett
Så många härliga smaker ryms i den här rätten. Spetten serveras med mhamara, en kryddig paprika- och valnötsröra, som passar perfekt till den smashade potatisen.
• Läs hela receptet här
Fetaostpaj med tsatsiki och oliver
Till den krämiga fetaostpajen passar det bra att servera en grekiskt inspirerad sallad, oliver och tsatsiki.
• Läs hela receptet här
Eton mess med rabarberkompott och pistaschmaränger
Eton mess är britternas svar på marängswiss. En klassisk Eton mess innehåller alltid jordgubbar.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!