Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt

Underverken, del 2 av 56

juni 22, 2025

Natokrav bakom miljardregn över svenska försvaret

juni 22, 2025

Kulturdebatt. Bäste Benjamin Dousa, vem har slängt dig under bussen?

juni 22, 2025

Sverige ute ur basket-EM efter jätterysare

juni 22, 2025

Här är de 20 bästa museerna att besöka med barn i sommar

juni 22, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Rabarberbullar
Mat & Dryck

Rabarberbullar

NyhetsrumBy Nyhetsrummaj 3, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn

Ingredienser.Rabarberbullar

blir 30 stycken

5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl strösocker
1 ägg
150 g mjukt smör
12–14 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g mjukt smör
3 dl rabarbersylt

Pensling:
1 ägg
sirapsvatten (se nedan)

Garnering:
strösocker

1. Värm mjölk till 37 grader i en kastrull. Smula jästen i en bunke och häll i mjölken. Rör tills jästen lösts upp.

2. Blanda ner socker, ägg och smör skuret i bitar.

3. Mät upp mjöl och blanda ner, men spara lite till utbakningen.

4. Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 40 minuter tills den blivit dubbelt så stor.

6. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut till rektanglar.

7. Bred smöret över rektangeln och bred sylten ovanpå. Vik degen dubbel och kavla lätt. Skär degen i 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna och gör nystan av dem.

8. Placera ut bullformar på en plåt och lägg i nystanen. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter eller tills de blivit dubbelt så stora.

9. Sätt ugnen på 225 grader.

10. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

11. Grädda mitt i ugnen tills bullarna får färg i cirka 8 minuter.

12. Pensla de nygräddade bullarna med sirapsvatten. Doppa i strösocker och låt svalna på galler, övertäckta med bakduk.

Tips! Gör sirapsvatten genom att blanda 2 msk ljus sirap och 1 msk vatten.

Läs mer: Klassiska kakor ett måste på sommarens fikastunder – fem recept

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

Bästa ölet till julbordet

Mat & Dryck juni 21, 2025

Så lagar du Nobelsnackisen – även känd som ”wokegröten”

Mat & Dryck juni 21, 2025

I köksalmanackan sätts vardagslivet på pränt

Mat & Dryck juni 21, 2025

Familjen som styrt våra matvanor i snart ett sekel

Mat & Dryck juni 21, 2025

Smakerna som följt Zeina Mourtada genom livet

Mat & Dryck juni 21, 2025

Ölskolan med veckans superkombo: Hazy dipa och blåmögelost

Mat & Dryck juni 21, 2025

Jens Linder: Till utflyktens försvar

Mat & Dryck juni 21, 2025

Ut och njut – spontan utflyktsmat i det gröna

Mat & Dryck juni 21, 2025

Bonaccorso: Familjär italienare bevisar att entusiasm ofta vinner över perfektion och elegans

Mat & Dryck juni 19, 2025

Redaktörens Val

Natokrav bakom miljardregn över svenska försvaret

juni 22, 2025

Kulturdebatt. Bäste Benjamin Dousa, vem har slängt dig under bussen?

juni 22, 2025

Sverige ute ur basket-EM efter jätterysare

juni 22, 2025

Här är de 20 bästa museerna att besöka med barn i sommar

juni 22, 2025

Hammarby tappade poäng – missade serieledning

juni 22, 2025

Senaste Nytt

30 år sedan svenskt EU-medlemskap – men allt färre svenskar i Bryssel

juni 22, 2025

Så gick operation Midnight Hammer till

juni 22, 2025

Jens Littorin: Ett djupt splittrat karateförbund samlas för val

juni 22, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?