Läs också Jens Linders krönika: Vi drömde om kiosker med raggisar
Raggmunk med fläsk och lingon
Det viktigaste med att steka raggmunk är att det sker i flottet från fläsket. Då får de den rätta smaken och knaprigheten. Servera med lingon.
• Läs hela receptet här
Raggmunk i våffeljärn
Raggmunk i våffeljärn är både enkelt och lyxigt. Grädda dem på medelgod till låg värme i elektriskt våffeljärn och servera med smetana eller crème fraiche, räkor och kanske en dillvippa.
• Läs hela receptet här
Runda raggmunkar
Tydligen var de första raggmunkarna formade som runda, raggiga munkar – därav namnet. Jag tycker de lämpar sig väl att fylla med små fläskbitar och servera som tilltugg till vardags eller fest.
• Läs hela receptet här
Rårakor med eldost och vinbär
Rakor skiljer sig från raggmunkar genom att de inte innehåller mjöl – vissa tillsätter inte ens ägg. Och som regel är de ännu mer knapriga. Här en version med härligt salt svensk eldost och syrliga vinbär.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!