Bara timmar efter bombningarna av Irans kärnenergianläggningar gick det amerikanska departementet för inrikes säkerhet ut och varnade för en förhöjd risk för terroristattacker i USA.
Bombningarna av Iran skärper också säkerhetsläget kring Natotoppmötet i Haag – alliansens årliga och viktigaste sammankomst – där presidenter, premiärministrar och statsministrar från alla 32 medlemsländer ska medverka.
Hit väntas bland andra USA:s president Donald Trump, utrikesminister Marco Rubio och försvarsminister Pete Hegseth.
– Iran vill nog gärna störa. Men det är oerhört svårt att göra något mot ett sådant möte, säger Magnus Ranstorp, terrorforskare och Mellanösternforskare på Försvarshögskolan.
Den nederländska regeringen har tagit till stenhårda säkerhetsåtgärder för att hålla deltagarna trygga under toppmötet – och kontraterrorarbetet är bara en av många insatser i och runt Nederländernas tredje största stad.
– Jag är inte rädd. Här är det så många poliser och militärer, säger pensionären Marijke som kommer på sin elcykel efter gatan Danckertstraat utanför World Forum, där alla ledare samlas på tisdagen och onsdagen.
Men hon är mindre nöjd med alla avspärrningar.
– Det är fruktansvärt, säger hon och skrattar.
Vid midnatt på måndag stängs luftrummet i en 16 kilometers radie runt Haag. En säkerhetszon upprättas i Nordsjön, och delar av fartygstrafiken till hamnstaden stoppas helt under en period. Inga snabba motorbåtar är tillåtna i säkerhetszonen utanför kusten
Den nederländska försvarsmakten har vikt 10 000 soldater åt mötet. Stridsflyg, attackhelikoptrar, krigsfartyg och luftvärn ska avskräcka och skydda mot möjliga attacker. Säkerhets- och underrättelsetjänsten är aktiv. Antidrönarsystem är i gång.
Stora delar av staden är avspärrad. 27 000 poliser ska hålla gator och besökare trygga. Bombhundar letar sprängmedel, cybersäkerhetsexperter ska avvärja hackerattacker och nederländernas koordinator för säkerhet och kontraterror har varnat för spridning av desinformation i anslutning till mötet.
Magnus Ranstorp pekar på att terrorattacker kräver lång och omfattande planering, och att ta sig igenom Natos och Nederländernas säkerhetsarrangemang blir närapå omöjligt. Iran föredrar också att kunna förneka inblandning, menar Ranstorp, och det finns andra möjliga mål.
– Det finns ju även amerikanska och israeliska diplomater och turister i Europa, säger han.
Säkerhetsoperationen har fått namnet ”Orangea skölden” – och inget får gå fel. Donald Trump är en av gästerna under tisdagens stora middag, då kung Willem-Alexander och drottning Máxima tar emot statsöverhuvuden i Huis ten Bosch-palatset. Hit ska även Ukrainas president Zelenskyj komma.
8 500 besökare väntas till Haag på grund av Natotoppmötet. Hotell är fulla – restauranger kan vänta sig bättre affärer. Men det är inte alla Haagbor som uppskattar det stora pådraget.
– De är alla galna. Trump. Putin. Jag kan inte förstå att de har makten, säger pensionären Thea, som passerar utanför avspärrningarna.
Läs mer: Natokrav bakom miljardregn över svenska försvaret
Så gick operation Midnight Hammer till