Tagliata på flankstek
En italiensk klassiker med skivat saftigt kött, pinjenötter och hyvlad parmesan på en rucolabädd. Yum! Kan det bli enklare – eller godare?
• Läs hela receptet här
Pastasallad med oliver, tomat och chèvre
Att välja skruvformade pastasorter eller pasta avsedd att fyllas med något gott innehåll är bra till pastasallader med pesto eller andra kryddiga vinägretter. Då söker sig det goda in i pastans skrymslen.
• Läs hela receptet här
Kidneybönsallad med fetaost
En färgstark hälsobomb med massor av nyttigheter – såsom proteiner, fibrer och vitaminer. En sallad som passar lika bra som en separat måltid som till buffébordet.
• Läs hela receptet här
Asiatisk glasnudelsallad
Färska örter, ingefära, chili och sesamfrön gör den här nudelsalladen till en storfavorit. Sesamfrön ger mer smak då de har rostats. Rost sesamfröna väldigt snabbt i torr stekpanna – då får de mer smak.
• Läs hela receptet här
Vietnamesisk sallad
Det här är en supergod sallad med mycket örter – perfekt att göra till många! Både dressingen och salladen kan du göra i förväg, lägg på örter och nötter precis innan det är dags att äta.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!