Det luktar fortfarande bränt i diket längs E22.
Upprivna grästuvor och sönderkört gräs vittnar om den olycka som inträffade här i söndags kväll. Bredvid en kantstolpe ligger två brandsläckare och en räddningsfilt i guld, hopknycklad och kastad.
I diket ligger delar från den bil som kraschade. Svarta plastbitar, en backspegel. Och så, mitt bland olycksresterna: En blå nappflaska.
Larmet om olyckan på E22 mellan Hörby och Kristianstad kom klockan 22.06 i söndags. En bil hade kört av vägen, voltat i diket och börjat brinna.
När räddningstjänsten kom till platsen hade andra bilister redan släckt branden och fått ut den ena av de två vuxna som färdades i bilen. En kvinna i 30-årsåldern omkom. En man i 40-årsåldern fördes till sjukhus med brännskador men ska enligt DN:s uppgifter ha varit vid medvetande och kunnat prata med räddningstjänsten.
Därefter avslutades räddningsinsatsen.
Först två timmar senare gjorde bärgare som skickats för att hämta bilen den chockerande upptäckten: Paret hade inte varit ensamma i bilen. Kvar på olycksplatsen låg två små barn som också hade omkommit.
De bärgningsarbetare som var på plats arbetar på Kristianstadsbärgaren. Jan Nyström, företagets vd och ägare, säger att han pratat med dem.
– Det finns nog ingen som är oberörd. Alltså, detta här blev ju en chock, när de drog i bilen och upptäckte att det var fler kvar. Jag har aldrig varit med om det och jag har bärgat tusentals bilar genom åren, säger han.
Ambulanserna hade kört till sjukhusen i Lund respektive Kristianstad med kvinnan och mannen. Räddningstjänsten var också färdig på platsen när Jan Nyströms kollegor, tillsammans med polisen, skulle bärga den voltade bilen och upptäckte de två kropparna. Enligt Nyström låg det ena barnet i bilen och det andra under den. Att det brunnit på platsen tros ha kunnat försvåra upptäckten.
Han säger att det händer att de får hjälpa polis och räddningstjänst med att lyfta fordon för att få ut personer som hamnat i kläm, men att man då alltid vetat att det finns någon där.
– Jag har inte varit med om en sån här grej innan, säger Jan Nyström.
På tisdagseftermiddagen öppnade Kristianstads kommun och Svenska kyrkan lokaler med krisstödjare på plats för att ta emot personer i behov av stöd.
– Man kan vara i sådan chock att man inte vet var man ska ta sig eller vem man ska prata med. Det kanske är så att man inte vet vad man ska säga. Då kan ljuständningen vara ett sätt att få utlopp för den sorgen. Att få lov att rita eller skriva i kondoleansboken, säger Beatrice Vall, kyrkoherde i Kristianstad pastorat, om hur de tar emot sörjande i kyrkan.
En handfull personer hade på eftermiddagen kommit till kyrkan i det bostadsområde där kvinnan och mannen bodde. Beatrice Vall säger att hon själv blev chockad när hon hörde om olyckan.
– Jag kan inte riktigt ta in det, säger hon.
Krisstödet kommer att hållas öppet även under onsdagseftermiddagen och -kvällen. Anders Johansson, säkerhetschef på Kristianstads kommun, säger att man vill ge medborgarna en plats att gå till för att sörja tillsammans.
– Det kan finnas grannar som vill gå någonstans och sätta sig och prata. Vi vill fånga upp dem som behövs fånga upp, säger han.
Barnen är ännu inte identifierade. Därför vet han inte om de gått på någon av kommunens förskolor, men förbereder också för om det visar sig behövas krisstöd.
– Då får vi aktivera de resurser vi kan och det finns mycket stöd i barn- och ungdomsförvaltningen, säger Anders Johansson.
Det är ännu inte klarlagt hur olyckan i söndags gick till. Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Olyckan kommer också att utredas av Trafikverket enligt rutin när en dödsolycka inträffat.
– Vi gör en djupstudie för att se om det finns någonting i hur platsen är utformad eller i hur Trafikverket har arbetat som skulle kunna förbättras, säger Felicia Danielsson, Trafikverkets presskommunikatör.
Bland annat tittar man på skyltning, sikt och hur väghållningen sett ut innan olyckan. Trafikverket intervjuar också eventuella vittnen.
Arbetet börjar på en gång och olycksplatsen dokumenteras direkt. Utredningen tar oftast några månader, upp till ett halvår, att slutföra.