Det har varit ett par omtumlande år för Jenson Brooksby, stjärnskottet som 2022 nådde två finaler på ATP-touren och rankades 33:a i världen.
Skador, flera operationer och en dopningsavstängning för missar i vistelserapporteringen satte karriären på paus.
Brooksby stängdes av i 18 månader – ett straff som senare kortades till 13 månader efter överklagan till idrottens skiljedomstol (Cas)
– Många dåliga saker hände på en och samma gång. Det var mycket att hantera mentalt, säger Brooksby.
Nu, nästan två år senare, laddar han för comeback. En del av förberedelserna handlar om att för första gången vara öppen med hur det är att leva och spela med autism.
– Det är såklart ett privat ämne, det var länge något jag inte ville prata om. Men jag har alltid tänkt på det, och till slut ville jag bara berätta, säger han.
Brooksby berättar att han inte började prata förrän han var fyra år. Som liten tillbringade han 40 timmar i veckan hos terapeuter för att komma i gång med talet, och sedan för att utvecklas både verbalt och socialt.
Han refererar till sin autism som ”en stor styrka i pressade situationer” på tennisbanan, exempelvis hjälper den honom att fokusera på specifika detaljer under en lång period.
Men det är inte bara en styrka. Autismen ger sig också tillkänna genom utbrott när spelet inte fungerar, det kan både handla om att han är på väg att förlora och om att detaljer i tekniken inte fungerar som de ska.
Tränaren Paul Kinney håller koll efter tecken hos Brooksby, som att han pillar med sina kläder eller håret, eller att han lutar sig framåt med händerna på knäna, för att veta om ett utbrott är på väg.
Att Brooksby nu, inför tävlingscomebacken, berättar om sin diagnos handlar om att han vill att folk ska förstå honom – både spelarna han möter och tennispubliken.
– Jag vill bara att folk ska få veta vem jag egentligen är, och att det bara är en del av mig. Jag har varit borta från spel så länge och haft en hel del tid att tänka på det, säger Brooksby.