Sveriges meste stjärnkrögare, Björn Frantzén, öppnar ny restaurang i Stockholm. Efter att i flera år expanderat internationellt, med restauranger i bland annat Dubai och en kommande i Marbella, vänder han blickarna mot Stockholm igen. 2018 var hans restaurang Frantzén först i Sverige med att få tre stjärnor av Guide Michelin, en bedrift han fortfarande är ensam om.
Den nya satsningen planeras slå upp portarna någonstans i centrala Stockholm i början av 2026 och ska bli en modern grillrestaurang med tillhörande rå-bar där gästerna kan inleda med bland annat sushi och sashimi. Tyngdpunkten är huvudrätter tillagade över öppen eld.
I ett pressmeddelande säger Björn Frantzén – som i en intervju med DN berättat att hans matlagningsintresse väcktes när han fick smaka lövbiff med pommes och bearnaise – att han länge drömt om att öppna en grillrestaurang. Nu ser han fram emot att tillsammans med sitt team förverkliga den drömmen.
Inspiration till menyn på den ännu namnlösa grillrestaurangen sägs komma från både Asien och Nordamerika och – får man förmoda – från Niklas Ekstedt som drivit stjärnkrog med mat tillagad över öppen eld sedan 2011.
Sedan tidigare driver Björn Frantzén även Brasserie Astoria i Stockholm.
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!