Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt

S vill sänka straffbarhetsåldern till 14 år

maj 30, 2025

Ökad press på e-handelsjätten Shein – krävs på svar

maj 30, 2025

Mattias Dahlström: Yasins verklighet följde med hela vägen till Umeå

maj 30, 2025

Musk lämnar Vita huset – Doge blir kvar

maj 30, 2025

Mats Strandbergs ”Färjan” rensas ut från ryska bokhandlar

maj 30, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Stjärnkocken Björn Frantzén öppnar ny restaurang i Stockholm
Mat & Dryck

Stjärnkocken Björn Frantzén öppnar ny restaurang i Stockholm

NyhetsrumBy Nyhetsrumapril 2, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn

Sveriges meste stjärnkrögare, Björn Frantzén, öppnar ny restaurang i Stockholm. Efter att i flera år expanderat internationellt, med restauranger i bland annat Dubai och en kommande i Marbella, vänder han blickarna mot Stockholm igen. 2018 var hans restaurang Frantzén först i Sverige med att få tre stjärnor av Guide Michelin, en bedrift han fortfarande är ensam om.

Den nya satsningen planeras slå upp portarna någonstans i centrala Stockholm i början av 2026 och ska bli en modern grillrestaurang med tillhörande rå-bar där gästerna kan inleda med bland annat sushi och sashimi. Tyngdpunkten är huvudrätter tillagade över öppen eld.

I ett pressmeddelande säger Björn Frantzén – som i en intervju med DN berättat att hans matlagningsintresse väcktes när han fick smaka lövbiff med pommes och bearnaise – att han länge drömt om att öppna en grillrestaurang. Nu ser han fram emot att tillsammans med sitt team förverkliga den drömmen.

Inspiration till menyn på den ännu namnlösa grillrestaurangen sägs komma från både Asien och Nordamerika och – får man förmoda – från Niklas Ekstedt som drivit stjärnkrog med mat tillagad över öppen eld sedan 2011.

Sedan tidigare driver Björn Frantzén även Brasserie Astoria i Stockholm.

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

”Husmanskost är inkarnationen av den svenska vanligheten”

Mat & Dryck maj 29, 2025

Hundra år av köttbullar

Mat & Dryck maj 29, 2025

Goda nyheter i mars

Mat & Dryck maj 29, 2025

De bästa vinnyheterna i juni

Mat & Dryck maj 29, 2025

Alf Tumble: Vet du vem som gjort vinet du dricker?

Mat & Dryck maj 29, 2025

Veckans superkombo: Rosévin och bouillabaisse

Mat & Dryck maj 29, 2025

Fem sätt att njuta av primörfavoriten

Mat & Dryck maj 24, 2025

Mat för en liten peng – Quiz: Mat & Dryck

Mat & Dryck maj 22, 2025

Goda grytor som värmer i mörkret

Mat & Dryck maj 22, 2025

Redaktörens Val

Ökad press på e-handelsjätten Shein – krävs på svar

maj 30, 2025

Mattias Dahlström: Yasins verklighet följde med hela vägen till Umeå

maj 30, 2025

Musk lämnar Vita huset – Doge blir kvar

maj 30, 2025

Mats Strandbergs ”Färjan” rensas ut från ryska bokhandlar

maj 30, 2025

Sverige tappade poäng mot Italien

maj 30, 2025

Senaste Nytt

Varningen om skärgårdsparadiset: Stora sprängningar krävs

maj 30, 2025

Boklistan vecka 22: Ida Börjel, klämdagar, hundar och boktitlar

maj 30, 2025

Boxningen inför könstester

maj 30, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?