Min bästa carbonara
Det här är en carbonara lagad enligt konstens alla regler, där alla smaker sitter som de ska. Valet av pasta är viktigt, satsa på pasta med hög proteinhalt och gärna en som är bronsvalsad. Resultatet sitter i detaljerna, så planera din tid.
• Läs hela receptet här
Svamprisotto som på restaurang
Så här gör man på restaurang när man preppar en risotto, det är ett supersmart sätt att tillaga den. Förbered risottogrunden, det kan du göra flera timmar i förväg, så är du redo att färdigställa den när gästerna kommer.
Tips! Risottogrund
Risottogrunden kan du göra i god tid, redan på morgonen. Se till att kyla ner riset snabbt genom att hälla ut det på en plåt eller en stor flat tallrik och låt svalna i rumstemperatur. Ställ i kylen om det dröjer tills du ska använda det. Ta sedan fram risottogrunden, värm upp den och färdigställ risotton. Tar då max 5 till 10 minuter när gästerna är på plats.
• Läs hela receptet här
Friterad blomkål med myntayoghurtsås
En klassiker – fast med ursprung från Japan. Servera som ett tillbehör eller som del av en buffé. Eller varför inte som snacks till en drink eller en kall öl – det är alltid uppskattat.
• Läs hela receptet här
Kyckling tonnato
En variant på den italienska klassikern vitello tonnato med kyckling i stället för kalv. Fräscht och gott när som helst på året, både som förrätt och lättare lunch.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!