Den politiskt oerfarna Paetongtarn Shinawatra, 38, blev premiärminister i Thailand i somras. Hon är yngsta dotter till miljardären och den tidigare premiärministern Thaksin Shinawatra och den tredje i familjen som innehar posten.
När hon tillträdde blev det en påminnelse om faderns fortsatta inflytande i kulisserna.
I veckan berättade hon hur hon nästan föll offer för en typ av bedrägeri som fått stor omfattning i Sydostasien. Hon fick ett röstmeddelande från en person och det lät precis som en välkänd utländsk ledare.
Vilken ledare det handlade om eller när försöket till bluff gjordes ville hon däremot inte säga.
– I klippet sa han att han såg fram emot att träffa mig och arbeta tillsammans, sa Paetongtarn Shinawatra, enligt The Irrawaddy, en nyhetssajt, som grundad av burmeser i exil, boende i Thailand.
Under natten missade hon ett samtal från samma nummer, innan ett andra meddelande dök upp dagen därpå.
– Rösten sa att Thailand var det enda landet i Asean (en sammanslutning mellan länder i Sydostasien) som ännu inte hade gjort en donation. När jag hörde det tänkte jag: det här är inte rätt, sa premiärministern.
Ett textmeddelande som bad henne skicka pengarna till ett bankkonto utomlands bekräftade hennes misstankar.
Svindlerier från callcenter i bland annat Kambodja och Myanmar är vanliga i Sydostasien. Tusentals, unga och ofta välutbildade medborgare från andra asiatiska länder lockas dit. De stängs in i anläggningar och tvingas kontakta personer i omvärlden för att utföra bedrägerier.
– Det är ett slaveri i vår tid, sa den kambodjanska människorättsaktivisten Naly Pilorge till DN i en intervju häromåret.
I Thailand utger sig bedragare ofta för att vara från polisen, regeringstjänstemän eller bankanställda – till en del inte olikt vad som sker i Sverige.
Men att försöka lura en premiärminister tar bluffarna till en ny nivå.
Läs mer: Tusentals unga stängs in i Kambodja och tvingas till bedrägerier