Den tjeckiska kurorten Karlovy Vary är känd för sina varma bad och pittoreska arkitektur. Hit lockas turister från hela världen för att ta del av den världsarvslistade småstaden, nära gränsen till Tyskland.
Men det är inte bara spaturister och andra nyfikna som rest hit.
Även agenter från Rysslands militära underrättelsetjänst ska ha hittat ett vattenhål i stadens rysk-ortodoxa kyrka.
I skydd av Sankt Peter och Paulus gyllene lökkupoler och robusta kyrkomurar har ryska agenter hållit hemliga möten och planerat påverkansoperationer i Europa, enligt den tjeckiska säkerhetstjänsten (BIS).
Vissa möten ska ha varit direkt kopplade till planer på att destabilisera EU-länder, rapporterar tidningen Euractiv som citerar underrättelsekällor.
Tjeckiens utrikesminister Jan Lipavský har bekräftat uppgifterna.
– Det här är inte en vanlig kyrka – den är del av Kremls maskineri. I stället för att arbeta spirituellt har deras syften varit att företräda den ryska statens intressen, säger han till den tjeckiska nyhetsbyrån CTK, enligt tidningen.
Det är inte första gången som den rysk-ortodoxa kyrkan i Karlovy Vary hamnat i blåsväder.
I fjol utvisades dess dåvarande ledare, ryssen Nikolai Lishchenyuk, från Tjeckien då landets myndigheter betraktat honom som ett säkerhetshot. Lishchenyuk fråntogs också sin status som tjeckisk hedersmedborgare, efter anklagelser om att han använt sin position inom kyrkan för att bedriva spioneri och stötta separatistiska rörelser inom EU, rapporterar Radio Prague International.
Hur framtiden ser ut för den omdiskuterade kyrkan är ännu oklart. Men spionhärvan lär följas noga av säkerhetstjänster runt om i Europa, som ofta larmat om att Ryssland trappat upp sina påverkansoperationer mot västvärlden. Här hemma pekar den svenska säkerhetstjänsten Säpo ut Ryssland som ”det största hotet” mot Sverige.
”Rysk säkerhetshotande verksamhet som bedrivs mot Sverige riskerar att hota flera skyddsvärden med bäring på nationell säkerhet, inte minst kopplade till Sveriges territoriella integritet och politiska suveränitet”, skriver Säpo i sin senaste årsrapport.
Läs mer: Trots sanktionerna – här bygger Ryssland kärnkraftverk i Europa