minipajer Små snabba ostpajer
Dessa minipajer görs av färsk smördeg och fylls med smakrik ost. Det blir gott med en inte alltför lagrad hårdost, men de som vill ha hög sälta kan förstås välja hårdost som legat längre, exempelvis Västerbotten eller långlagrad präst.
• Läs hela receptet här
Grön potatissallad
Det finns så mycket gott i grönsakslanden just nu. Här en generös och somrig potatissallad med fänkål, sparris, en massa persilja och dill, som tar tillvara den rikedomen.
• Läs hela receptet här
Tunnbröd med jordnötssmör, getost, salami och persika
En saftig mjuk klämma med en vildsint kombination, helt klart inspirerad av mackor från amerikanska ungdomsserier. Saftig, generös och mumsig.
• Läs hela receptet här
Trifle med kanelbulle och jordgubbar
Den engelska trifle-metoden, att varva bär och annat gott i stora eller små skålar, blir allt vanligare. Antagligen för att det är så himla gott och lätt att få till. I burk är det perfekt på en utflykt.
• Läs hela receptet här
Saftbål på flaska
En enkel medtagbar bål går att blanda i ett huj. En liknande manöver kan förstås göras med vitt vin.
• Läs hela receptet här
Tips! Förutom de rätter ni lyckas få ihop till utflykten, lägg gärna till bröd, kallskuret, färsk frukt och någon flaska dricka vid behov.
Läs även Jens Linders krönika: Till utflyktens försvar
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!