Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt

Tyskland till semifinal efter straffdrama

juli 20, 2025

Från lyxfester till villabråk – så slutade Trump och Epsteins vänskap

juli 20, 2025

Källor: Syrien missförstod signalerna – Israel svarade med attacker

juli 19, 2025

Församling vill riva anrik kyrka – men får inte

juli 19, 2025

Ledare: Patienter dör i de långa köerna – ändå fortsätter vården att krympa

juli 19, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Stockholm
16°C
Klar himmel
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Fem sätt att njuta av primörfavoriten
Mat & Dryck

Fem sätt att njuta av primörfavoriten

NyhetsrumBy Nyhetsrummaj 24, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn

Sparris med café de Paris-hollandaise

Vår är synonymt med sparrissäsong och sparrisen gör sig bra med en fet, lite syrlig sås. Den här kryddiga hollandaisen är inte bara god till sparris, testa den till andra goda vårprimörer eller vit fisk.

• Läs hela receptet här

Vårpizza med sparris

En vit pizza med grön sparris som skriker vår. Degen blir godast om den får jäsa i minst 12 timmar, så gör den gärna kvällen innan.

• Läs hela receptet här

Vit sparris med ’ndujasmör, mandel och syrlig yoghurt

Den vita sparrisen! Den är ju så god när den kommer på våren. Här kombineras den med lite het ’nduja och en sötsyrlig yoghurtkräm.

• Läs hela receptet här

Smöriga bönor och sparris i buljong

En rätt som fungerar lika bra till vardags som att bjuda på. Buljongen är syrlig, smörig, smakrik men ändå lätt. Sparrisen och bönorna går att byta ut mot andra primörer eller kål.

• Läs hela receptet här

Filodegspaj karamelliserad lök, örtig kräm och syrlig toppning

Perfekt bjudrätt som går att förbereda, kanske något för årets midsommarfirande?  Dekorera gärna med de ätbara blommor och örter som är i säsong.

• Läs hela receptet här

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

Jens Linder: Vi drömde om kiosker med raggisar

Mat & Dryck juli 19, 2025

Raggmunken är en favorit som håller

Mat & Dryck juli 19, 2025

Satsa på sallad

Mat & Dryck juli 19, 2025

Stjärnkocken Björn Frantzén öppnar ny restaurang i Stockholm

Mat & Dryck juli 19, 2025

Kycklingrecepten som värmer både mage och hjärta

Mat & Dryck juli 19, 2025

Här är årets påskölsfavoriter

Mat & Dryck juli 19, 2025

Planera rätt och bjud på vårbuffé lätt som en plätt

Mat & Dryck juli 19, 2025

Pajer för hela slanten – Quiz: Mat & Dryck

Mat & Dryck juli 19, 2025

Sommarmat: Tilltugg för korthajar

Mat & Dryck juli 19, 2025

Redaktörens Val

Från lyxfester till villabråk – så slutade Trump och Epsteins vänskap

juli 20, 2025

Källor: Syrien missförstod signalerna – Israel svarade med attacker

juli 19, 2025

Församling vill riva anrik kyrka – men får inte

juli 19, 2025

Ledare: Patienter dör i de långa köerna – ändå fortsätter vården att krympa

juli 19, 2025

Underverken, del 29 av 56

juli 19, 2025

Senaste Nytt

Så kommunicerar intagna med varandra på häktena

juli 19, 2025

Lisa Magnusson: Ålderdiskrimineringen är inte så illa som du tror – den är värre

juli 19, 2025

Rickard, 15, har sommarturné – på äldreboenden

juli 19, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?