Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt

Döva padelstjärnan och sexbarnsmamman: ”Sporten har varit min medicin”

juni 4, 2025

Ulf Kristersson duckar intervju om adoptionerna

juni 4, 2025

Sverige förebild när européerna ska bli preppare

juni 4, 2025

Björn Wiman: Cecilia Uddén och Sami Abu Salem visar hur brott mot mänskligheten luktar och känns

juni 4, 2025

Guide: Stjärnan kan bryta mardrömssviten

juni 4, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Stockholm
19°C
Lätt regn
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Fem sätt att njuta av primörfavoriten
Mat & Dryck

Fem sätt att njuta av primörfavoriten

NyhetsrumBy Nyhetsrummaj 24, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn

Sparris med café de Paris-hollandaise

Vår är synonymt med sparrissäsong och sparrisen gör sig bra med en fet, lite syrlig sås. Den här kryddiga hollandaisen är inte bara god till sparris, testa den till andra goda vårprimörer eller vit fisk.

• Läs hela receptet här

Vårpizza med sparris

En vit pizza med grön sparris som skriker vår. Degen blir godast om den får jäsa i minst 12 timmar, så gör den gärna kvällen innan.

• Läs hela receptet här

Vit sparris med ’ndujasmör, mandel och syrlig yoghurt

Den vita sparrisen! Den är ju så god när den kommer på våren. Här kombineras den med lite het ’nduja och en sötsyrlig yoghurtkräm.

• Läs hela receptet här

Smöriga bönor och sparris i buljong

En rätt som fungerar lika bra till vardags som att bjuda på. Buljongen är syrlig, smörig, smakrik men ändå lätt. Sparrisen och bönorna går att byta ut mot andra primörer eller kål.

• Läs hela receptet här

Filodegspaj karamelliserad lök, örtig kräm och syrlig toppning

Perfekt bjudrätt som går att förbereda, kanske något för årets midsommarfirande?  Dekorera gärna med de ätbara blommor och örter som är i säsong.

• Läs hela receptet här

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

Upptäck en ny smakvärld vid grillen

Mat & Dryck maj 31, 2025

”Husmanskost är inkarnationen av den svenska vanligheten”

Mat & Dryck maj 29, 2025

Hundra år av köttbullar

Mat & Dryck maj 29, 2025

Goda nyheter i mars

Mat & Dryck maj 29, 2025

De bästa vinnyheterna i juni

Mat & Dryck maj 29, 2025

Alf Tumble: Vet du vem som gjort vinet du dricker?

Mat & Dryck maj 29, 2025

Veckans superkombo: Rosévin och bouillabaisse

Mat & Dryck maj 29, 2025

Mat för en liten peng – Quiz: Mat & Dryck

Mat & Dryck maj 22, 2025

Goda grytor som värmer i mörkret

Mat & Dryck maj 22, 2025

Redaktörens Val

Ulf Kristersson duckar intervju om adoptionerna

juni 4, 2025

Sverige förebild när européerna ska bli preppare

juni 4, 2025

Björn Wiman: Cecilia Uddén och Sami Abu Salem visar hur brott mot mänskligheten luktar och känns

juni 4, 2025

Guide: Stjärnan kan bryta mardrömssviten

juni 4, 2025

Farah flydde kriget – designade fordon för katastrofdrabbade

juni 4, 2025

Senaste Nytt

Länsstyrelsen inleder granskning av af Klint-stiftelsen

juni 4, 2025

Hon förlamades av lustgas – glad över förbud

juni 4, 2025

Lustgas i berusningssyfte förbjuds – elva har dött

juni 4, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?