Hur gick det här till?
– Jag fick ett mejl från bolaget som producerar serien och jag trodde faktiskt inte att det var på riktigt först, om jag ska vara helt ärlig. Hur skulle de ha hittat mig i lilla Sverige? Så jag tänkte först: ”Äh, det är nog en scam.” Men jag måste ju ändå svara på det. Så det gjorde jag, och det visade sig att det var på riktigt.
Vad har varit roligast med att vara med?
– Uppställningen av kockar som är där är helt otrolig. Det är kanske svårt för svenskar att förstå om man inte känner till de här kockarna, men det är ju lite Koreas svar på Daniel Berlin och den kalibern av människor som deltar i den här tävlingen. Så det är otroligt hög nivå på matlagningen, och en väldigt stor, väldigt cool produktion. Sen är det också fantastiskt roligt för mig personligen att få vara med i en koreansk produktion i det här sammanhanget.
Hur mäter du dig med de här internationellt erkända stjärnkockarna?
– Jag har hunnit med väldigt mycket de här åren, som lett till en annan sorts erfarenhet än vad många av stjärnkockarna har. Klart jag var supernervös inför att tävla med dessa legender. Men det fina är att ju duktigare människor är på det de själva behärskar, desto mer ödmjuka blir de inför vad andra människor gör och kan.
– Jag får inte säga någonting om hur långt jag gick i tävlingen, men jag kan säga så här: vi var många som var rädda för de andra, för alla var så duktiga. Jag trodde först att det bara var jag, men jag förstod ganska snabbt att de flesta var nervösa.
Säsong två av ”Culinary class wars” har premiär på Netflix den 16 december.
Läs mer:
Tara Moshizi: Jennie Walldén låter maten väcka minnen i ett lysande Sommarprat
Fisk på menyn om mästerkocken själv får välja















