Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt

Forskare om fertilitetsmyter på Tiktok: ”Jag blir tokig”

juli 14, 2025

Solcellernas lönsamhet pressas – så gör du för att lyckas

juli 14, 2025

Frustration i Secret Service – ett år efter mordförsöket på Trump

juli 14, 2025

Vänner om Trump efter mordförsöket: ”Mer tacksam”

juli 13, 2025

Underverken, del 23 av 56

juli 13, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Stockholm
17°C
Mulet
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Så gör du egen glass som blir ett nyttigt mellanmål
Mat & Dryck

Så gör du egen glass som blir ett nyttigt mellanmål

NyhetsrumBy Nyhetsrumjuni 7, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn

Jordnötsbananglass

Denna glass är perfekt för den som gillar smaken av både sött och salt. Det är något speciellt med kombinationen banan och jordnöt, de fungerar förvånansvärt bra ihop.  Doppa glasspinnarna i smält choklad för lite extra lyx och Snickerskänsla!

• Läs hela receptet här

Passionfrukt- och mangoglass

En frisk och smakrik glass som ger en tropisk känsla. Cashewsmöret är en valfri ingrediens men bidrar med näring och ger en djupare smak.

• Läs hela receptet här

Tips! Så lyckas du med glassen

Skaffa bra glassformar. Gärna i silikon så att glassen inte fastnar i formen.

Använd mogen frukt. Det gör glassen mer krämig och smakrik samt mindre isig. Du kan med fördel frysa in övermogna bananer och spara till kommande glassar.

Undvik luftbubblor. När man mixar glassmet är det lätt att det bildas luftbubblor. Minska luftbubblorna genom att slå mixern/

blendern, skålen eller glassformen mot köksbänken försiktigt några gånger, eller rör om med en sked i formen.

Täck glassen i frysen. Har du en öppen glassform eller gör glass i en bytta eller låda, se till att täcka glassen i frysen.

Rör om i glassen. Gör du kulglass i en bytta är det väldigt bra att röra om minst en gång efter 30–60 minuter i frysen, då minskar du risken för att iskristaller ska bildas.

Låt tina innan servering. Om du ger en väldigt hård och kall glass till en bebis eller ett litet barn är risken att hen ratar den direkt. Låt därför glassen tina något så att den hinner bli lite krämig och lättare att äta.

Skaffa en bra mixer. En bra mixer eller matberedare är A och O i glassmakeriet. Det ger slät glassmet som blir krämig och god. Vissa recept ger också en ganska tjock glassmet som kräver kraft för att mixas.

Yoghurtglass med smak av bär

Här är en riktigt fräsch glass med sötsyrlig smak. Superenkel att göra och ett roligt sätt att använda yoghurt under sommaren.

• Läs hela receptet här

Tropisk ananasglass

Här har vi sommarens glass! Med en härlig smak av ananas och kokos som gifter sig väldigt väl. Vill man inte använda banan så kan man byta ut den mot färsk eller fryst mango.

• Läs hela receptet här

Frukostglass

Har ditt barn svårt att få i sig frukost? Då kanske en frukostglass kan vara något att testa. Det här är egentligen en ganska klassisk frukost med bär, yoghurt och granola – fast i glassformat.

• Läs hela receptet här

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

Sommarmat: Spara sommarens godaste smaker på burk och på flaska

Mat & Dryck juli 12, 2025

Sommarmat: Semester framför tv:n

Mat & Dryck juli 5, 2025

Sommarmat: Naturens egna smaksättare ger de godaste bakverken

Mat & Dryck juni 28, 2025

Krogkommissionen tipsar: Femton bra uteserveringar när solen tittar fram

Mat & Dryck juni 26, 2025

Bästa ölet till julbordet

Mat & Dryck juni 21, 2025

Så lagar du Nobelsnackisen – även känd som ”wokegröten”

Mat & Dryck juni 21, 2025

I köksalmanackan sätts vardagslivet på pränt

Mat & Dryck juni 21, 2025

Familjen som styrt våra matvanor i snart ett sekel

Mat & Dryck juni 21, 2025

Smakerna som följt Zeina Mourtada genom livet

Mat & Dryck juni 21, 2025

Redaktörens Val

Solcellernas lönsamhet pressas – så gör du för att lyckas

juli 14, 2025

Frustration i Secret Service – ett år efter mordförsöket på Trump

juli 14, 2025

Vänner om Trump efter mordförsöket: ”Mer tacksam”

juli 13, 2025

Underverken, del 23 av 56

juli 13, 2025

Sinner vann Wimbledon – hyllade rivalen

juli 13, 2025

Senaste Nytt

Uppgifter: Rysk Wagnersoldat har hoppat av till Finland

juli 13, 2025

Ola Larsmo: Är teatrarna rädda för Strindbergs första pjäs?

juli 13, 2025

Värnamos knall – tog årets första seger

juli 13, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?