Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt
17-åring efter morduppdraget: ”Nu var jag en hundragubbe – det är status”

17-åring efter morduppdraget: ”Nu var jag en hundragubbe – det är status”

december 7, 2025
Försök till statskupp i Benin

Försök till statskupp i Benin

december 7, 2025
Lisa Magnusson: Vilka tänker regeringen sätta i fängelse härnäst – 12-åringarna? 11-åringarna?

Lisa Magnusson: Vilka tänker regeringen sätta i fängelse härnäst – 12-åringarna? 11-åringarna?

december 7, 2025
Stalker-app marknadsförs på sociala medier – med missvisande påståenden

Stalker-app marknadsförs på sociala medier – med missvisande påståenden

december 7, 2025
Anders Svensson: Varför kan man inte ”vinna” Nobelpriset?

Anders Svensson: Varför kan man inte ”vinna” Nobelpriset?

december 7, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Så griljerar du den perfekta skinkan
Mat & Dryck

Så griljerar du den perfekta skinkan

NyhetsrumBy Nyhetsrumdecember 7, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn
Så griljerar du den perfekta skinkan

Ingredienser.Julskinka

Blir 1 julskinka, 20 min + 10 min i ugn

1 julskinka, färdigkokt, 3–4 kilo
2 tsk rosmarin eller 1 msk färsk
2 tsk salvia eller 1 msk färsk
10 kryddpepparkorn
1 dl panko eller vanligt ströbröd
1 msk rapsolja
3 msk dijonsenap
2 msk svensk senap
1 äggula
1 msk Maizena majsstärkelse

Garnering:
apelsin eller klementin, fint strimlat skal
färska örter i en bukett, t ex rosmarin och salvia
svartkål

1.  Sätt ugnen på 225 grader. Ta skinkan ur förpackningen och ta vara på spadet som kan användas i såser och soppor om man inte använder det till ”dopp-i-gryta”. Skär loss svålen, spara ca 1 cm av fettet på skinkan. Jämna till den så att den får en fin rundad form.

2. Finhacka örterna om färska används. Stöt kryddpeppar i mortel. Krossa pankoströbrödet genom att krama sönder det med händerna. Blanda ströbrödet med olja för att det ska få fin färg vid griljeringen.

3. Rör ihop de båda senapssorterna med äggula och hackade örter. Sikta ner majsstärkelse och blanda väl. Lägg skinkan i en långpanna med bakplåtspapper. Bred på senapsgriljeringen och strö över ströbrödet. Klappa in det lätt med händerna, så att det fastnar.

4. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera skinkan i 10–15 min tills den fått fin gyllene färg. Ta ut skinkan och låt den kallna. Kyl om den inte ska ätas direkt.

5. Vid servering: Skär skinkan med mycket vass kniv i tunna skivor. Garnera med strimlor av apelsin eller klementin, en liten örtbukett och svartkål.

Läs mer: Sill, köttbullar, knäcke och sötsaker – här hittar du fler tips på julmat

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

Veckans superkombo: Côtes du Rhône och marockanska köttbullar

Veckans superkombo: Côtes du Rhône och marockanska köttbullar

Mat & Dryck december 5, 2025
Med smak av pepparkaka

Med smak av pepparkaka

Mat & Dryck december 5, 2025
Årets bästa julöl – för alla smaker och tillfällen

Årets bästa julöl – för alla smaker och tillfällen

Mat & Dryck december 4, 2025
Jens Linder: Ett frostigt underverk som förtjänar upprättelse

Jens Linder: Ett frostigt underverk som förtjänar upprättelse

Mat & Dryck november 29, 2025
Frysen gör dig till coolaste kocken

Frysen gör dig till coolaste kocken

Mat & Dryck november 29, 2025
Nu måste stjärnkocken Magnus Nilsson vänja sig vid att stå i bakgrunden

Nu måste stjärnkocken Magnus Nilsson vänja sig vid att stå i bakgrunden

Mat & Dryck november 28, 2025
Med grädde – Quiz: Mat & Dryck

Med grädde – Quiz: Mat & Dryck

Mat & Dryck november 27, 2025
Fyra rätter för fattiga studenter och andra sparsamma

Fyra rätter för fattiga studenter och andra sparsamma

Mat & Dryck november 27, 2025
Decembernytt på vinhyllan

Decembernytt på vinhyllan

Mat & Dryck november 27, 2025

Redaktörens Val

Försök till statskupp i Benin

Försök till statskupp i Benin

december 7, 2025
Lisa Magnusson: Vilka tänker regeringen sätta i fängelse härnäst – 12-åringarna? 11-åringarna?

Lisa Magnusson: Vilka tänker regeringen sätta i fängelse härnäst – 12-åringarna? 11-åringarna?

december 7, 2025
Stalker-app marknadsförs på sociala medier – med missvisande påståenden

Stalker-app marknadsförs på sociala medier – med missvisande påståenden

december 7, 2025
Anders Svensson: Varför kan man inte ”vinna” Nobelpriset?

Anders Svensson: Varför kan man inte ”vinna” Nobelpriset?

december 7, 2025
Därför lyckas Sverige sämre än Norge och Danmark: ”Ligger efter nivåmässigt”

Därför lyckas Sverige sämre än Norge och Danmark: ”Ligger efter nivåmässigt”

december 7, 2025

Senaste Nytt

Åsa Beckman: Inget talar för att Joakim Lundell har ljugit om sin uppväxt

Åsa Beckman: Inget talar för att Joakim Lundell har ljugit om sin uppväxt

december 7, 2025
Johan Esk: Sex, droger och dopningsskandaler

Johan Esk: Sex, droger och dopningsskandaler

december 7, 2025
Ledare: Ebba Busch har gjort bort sig – och låter någon annan ta smällen

Ledare: Ebba Busch har gjort bort sig – och låter någon annan ta smällen

december 7, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?