Close Menu
Sol ReporterSol Reporter
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Trendigt
Chingu: Koreansk grillkrog där upplevelsen avgörs av sällskapet

Chingu: Koreansk grillkrog där upplevelsen avgörs av sällskapet

december 5, 2025
Svårt läge för OS-hoppet: ”Tar tid att bli svensk medborgare”

Svårt läge för OS-hoppet: ”Tar tid att bli svensk medborgare”

december 5, 2025
Professorns teori ska förklara vad som händer efter döden – anklagas för pseudovetenskap

Professorns teori ska förklara vad som händer efter döden – anklagas för pseudovetenskap

december 5, 2025
Michael Winiarski: Trumps USA-strategi helt i Putins smak

Michael Winiarski: Trumps USA-strategi helt i Putins smak

december 5, 2025
Lisa Magnusson: Palestinierna och yttrandefriheten får vänta – vänstern är upptagen med att bättra på sitt smink

Lisa Magnusson: Palestinierna och yttrandefriheten får vänta – vänstern är upptagen med att bättra på sitt smink

december 5, 2025
Facebook X (Twitter) Instagram
Login
Facebook X (Twitter) Instagram
Sol ReporterSol Reporter
Webberättelser
  • Sverige
  • Världen
  • Politik
  • Ekonomi
  • Hälsa
  • Klimatet
  • Sport
  • Ledare
  • Mer
    • Kultur
    • Mat & Dryck
    • Resor
    • Pressmeddelande
    • Trender
Nyhetsbrev
Sol ReporterSol Reporter
Hemsida » Zeinas libanesiska moussaka
Mat & Dryck

Zeinas libanesiska moussaka

NyhetsrumBy Nyhetsrumseptember 20, 2025
Facebook Twitter WhatsApp Telegram Email Tumblr Reddit LinkedIn
Zeinas libanesiska moussaka

Ingredienser.Zeinas libanesiska moussaka

4 portioner

3 aubergine
1 gul lök
4-5 st vitlöksklyftor
2 färska röda chili (om du gillar hetta, annars uteslut)
6 mogna tomater (kan ersättas med ca 800 g krossad tomat)
3 msk tomatpuré
1-1 ½ msk torkad mynta (justera mängd efter smak)
2 dl vatten
1 frp kokta kikärtor (à 400 g)
salt och peppar
rapsolja till stekning
persilja och olivolja till garnering

Serveringsförslag:
bröd

1. Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme. Skala auberginerna randiga, skär i 2 cm tjocka tärningar. Lägg på en plåt och ringla rapsolja över.

2. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Vänd på dem och baka ytterligare ca 10 min, tills auberginen fått fin färg. Ta ut och ställ åt sidan.

3. Hacka löken, vitlöken och chilin. Hacka tomat i tärningar. Hetta upp olja och stek chili, lök och vitlöken på medelvärme i ca 5 min. Lök och vitlök ska inte få färg utan bli glansiga och mjukna.

4. Tillsätt tomat, tomatpuré och mynta, fräs allting en stund tills tomaterna mjuknar, ca 7 min.

5. Tillsätt vatten och kikärtor. Krydda med salt och peppar, lägg ett lock på grytan och låt puttra i ca 25-30 min.

6. Lägg sedan auberginerna över, blanda inte ner i tomatsåsen utan låt ligga på toppen av såsen. Detta gör du för att auberginen inte ska bli mosig i konsistensen. Strö på salt, låt grytan puttra ytterligare i ca 15 min utan lock.

7. Blanda allting försiktigt, toppa med persilja, ringla olivolja över och servera med bröd.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

Relaterade Artiklar

Veckans superkombo: Côtes du Rhône och marockanska köttbullar

Veckans superkombo: Côtes du Rhône och marockanska köttbullar

Mat & Dryck december 5, 2025
Med smak av pepparkaka

Med smak av pepparkaka

Mat & Dryck december 5, 2025
Årets bästa julöl – för alla smaker och tillfällen

Årets bästa julöl – för alla smaker och tillfällen

Mat & Dryck december 4, 2025
Jens Linder: Ett frostigt underverk som förtjänar upprättelse

Jens Linder: Ett frostigt underverk som förtjänar upprättelse

Mat & Dryck november 29, 2025
Frysen gör dig till coolaste kocken

Frysen gör dig till coolaste kocken

Mat & Dryck november 29, 2025
Nu måste stjärnkocken Magnus Nilsson vänja sig vid att stå i bakgrunden

Nu måste stjärnkocken Magnus Nilsson vänja sig vid att stå i bakgrunden

Mat & Dryck november 28, 2025
Med grädde – Quiz: Mat & Dryck

Med grädde – Quiz: Mat & Dryck

Mat & Dryck november 27, 2025
Fyra rätter för fattiga studenter och andra sparsamma

Fyra rätter för fattiga studenter och andra sparsamma

Mat & Dryck november 27, 2025
Decembernytt på vinhyllan

Decembernytt på vinhyllan

Mat & Dryck november 27, 2025

Redaktörens Val

Svårt läge för OS-hoppet: ”Tar tid att bli svensk medborgare”

Svårt läge för OS-hoppet: ”Tar tid att bli svensk medborgare”

december 5, 2025
Professorns teori ska förklara vad som händer efter döden – anklagas för pseudovetenskap

Professorns teori ska förklara vad som händer efter döden – anklagas för pseudovetenskap

december 5, 2025
Michael Winiarski: Trumps USA-strategi helt i Putins smak

Michael Winiarski: Trumps USA-strategi helt i Putins smak

december 5, 2025
Lisa Magnusson: Palestinierna och yttrandefriheten får vänta – vänstern är upptagen med att bättra på sitt smink

Lisa Magnusson: Palestinierna och yttrandefriheten får vänta – vänstern är upptagen med att bättra på sitt smink

december 5, 2025
Tv-expert om Netflix köp av Warner Bros: ”Min känsla är lättnad”

Tv-expert om Netflix köp av Warner Bros: ”Min känsla är lättnad”

december 5, 2025

Senaste Nytt

Magnussons succé – tvåa i Östersund

Magnussons succé – tvåa i Östersund

december 5, 2025
Sista minuten-middag ska få loss miljarderna

Sista minuten-middag ska få loss miljarderna

december 5, 2025
Klart: Expressens magasin ska redigeras i Vietnam

Klart: Expressens magasin ska redigeras i Vietnam

december 5, 2025
Facebook X (Twitter) Pinterest TikTok Instagram
2025 © Sol Reporter. Alla rättigheter förbehållna.
  • Integritetspolicy
  • Villkor
  • Kontakt

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Sign In or Register

Welcome Back!

Login to your account below.

Lost password?